Rosseli Olsen vant CHL for tredje gang

Med to nordmenn i stallen sikret Frölunda sin tredje tittel i Mesterligaen i ishockey, med 3-1-seier i finalen mot RB München.

TRIPPEL: Mats Rosseli Olsen og Mattias Nørstebø sammen med resten av Frölunda tirsdag kveld. Foto: Michael Erichsen/Bildbryån.

Den svenske toppklubben Frölunda jaktet sin tredje tittel i turneringen der Storhamar hang med før det ble stopp i åttedelsfinalen mot svenske Skellefteå.

Nå har Göteborg-klubben vunnet CHL i 2016, 2017 og 2019.

Mats Rosseli Olsen fikk lite spilletid i Frölundas fjerde rekke tirsdag, men i sin syvende sesong i klubben kunne 27-åringen heve det gjeve troféet for tredje gang.

Klubbens andre nordmann, Mattias Nørstebø, er skadet og spilte ikke finalen, men kan likevel feire triumfen for andre gang. 23-åringen kom til klubben i 2016/2017-sesongen, og rakk derfor ikke å få med seg den første Europa-triumfen til Frölunda.

I selve finalen sendte 18-åringen Samuel Fagemo svenskene i ledelsen på styring i et overtallsspill, etter drøye ti minutter av første periode.

I midtperioden ordnet Ryan Lasch 2-0 i nytt overtallsspill. Frölunda var svært flinke til å utnytte overtallene denne kvelden, og Pontus Westerholm gjorde 3-0 i spill fem mot fire.

Yasin Ehrliz reduserte til 1-3 for RB München på et flott håndleddskudd. Også det målet kom med en mann mer på isen.

Til tross for et solid press mot hjemmelagets mål i sluttminuttene red göteborgerne av presset.