Poltiet har sperret av et område på Grønland i Oslo.
Poltiet har sperret av et område på Grønland i Oslo. Foto: Dag Stamnes

Tenåring knivstukket flere ganger i Oslo

GRØNLAND (TV 2): To personer er pågrepet etter en knivstikking på Grønland i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i slutten av tenårene er kritisk skadet. Han er fraktet til sykehus. Politiet fikk melding hendelsen klokken 19.03.

– En person er knivstukket flere ganger. Vi søker etter en eller flere gjerningspersoner, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2 mandag kveld.

Ved midnatt opplyser politiet til NTB at mannen er utenfor livsfare.

Godt kjent av politiet

Flere politipatruljer rykket ut til stedet. Ifølge politiets innsatsleder Tore Barstad er det opplysninger om at inntil tre personer har vært involvert i hendelsen.

– To stykker har vi formentlig kontroll på nå, de er kjørt til sentralarresten for undersøkelser og avhør. Så har vi en mann vi prøver å jakte opp i den grad vi klarer å få opplysninger om hvem det kan være, sier Barstad rundt klokken 20.20.

Han beskriver de to pågrepne som godt kjent i politiets register. De to løp fra åstedet og forsvant i et kjøretøy. Politiet sporet opp kjøretøyet og fikk pågrepet de to.

Politiet opplyser til NTB at de pågrepne er norske statsborgere og at de er 17 og 19 år gamle.

Uklart hendelsesforløp

Tirsdag kveld jobbet politiet fortsatt med vitneavhør og med å sikre spor på åstedet. Politiet hadde ikke funnet noe gjerningsvåpen.

Onsdag morgen sier politiet til TV 2 at de involverte ikke har blitt avhørt ennå.

– Vi har ikke fått avhørt verken fornærmede eller de mistenkte ennå, kan derfor ikke si noe om hva som har skjedd, sier Arne Kaspersen hos krimvakta i Oslo til TV 2.

Innsatslederen sier at det var overraskende få vitner som hadde opplysninger om saken, tatt i betraktning at det er en trafikkert gate og at mye folk var til stede da politiet ankom.

– Vi vet ingen ting om foranledningen til det som skjedde, sier Barstad.

Hendelsen skjedde i Motzfeldsgate, like ved Grønland T-banestasjon i Oslo sentrum.

Se intervju med innsatsleder Tore Barstad: