PULVER: Universitetet i Oslo mottok et brev som inneholdt et mistenkelig pulver.
PULVER: Universitetet i Oslo mottok et brev som inneholdt et mistenkelig pulver. Foto: Mina Rise / TV 2

Mistenkelig pulver var ufarlig

Pulveret som ble sendt til Universitetet i Oslo tidligere i dag viste seg å ikke være farlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var stein, kalkstøv og metallbiter, sier Roger Hjertø, vaktleder ved krimvakten i Oslo til TV 2.

Pakken ble mottatt i Lucy Smiths hus på universitetet like før klokken 10 tirsdag formiddag. Flere rom var tirsdag kveld fortsatt avstengt på universitetet ettersom politiet ikke var kjent med pakkens innhold.

Vaktleder ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt, Roger Hjertø, sier til TV 2 at det er funnet skriftlig materiale sammen med pulveret.

– Pakken har et innhold ut over stoffet, men vi har ennå ikke fått undersøkt dette. Det skal være et brev med skrift på, sier Hjertø.

– Vi må få tilgang til det skriftlige materialet før vi kan nærme oss en mistanke om avsender.

Ukjent avsender

Vaktlederen sier at politiet ennå ikke vet hvem avsenderen av pakken er.

Fem ansatte som ble antatt eksponert for pulveret, ble ivaretatt av helsepersonell. Samtidige skal være ansatt ved Universitetet.

– Ingen av de ansatte har vært direkte eksponert for stoffet, legger Hjertø til.

Både rektor, den sentrale universitetsledelsen og ulike støtteenheter holder til i Lucy Smiths hus. Brevet ble sendt som vanlig post og gikk via postmottaket til et kontor i universitetsbygningen.

Isolert rom

– Brevet inneholder et pulver som for oss er ukjent. Vi tar høyde for at det kan være farlig, uttalte operasjonsleder Christian Krohn Engseth til NTB tidligere på dagen.

Han ønsker ikke å oppgi hvem brevet var rettet mot. Brevet ble plassert på et isolert rom der politiets bombegruppe tirsdag satte i gang undersøkelser.

– Politiet opplyser å ha kontroll på situasjonen – og ser ikke grunn til å evakuere bygget. UiO har satt beredskap og jobber i tett samarbeid med nødetatene, opplyser universitetsdirektør Gunn-Elin Aa på universitets nettsider.