Klopp må forklare seg for FA

Det engelske fotballforbundet (FA) har innkalt Liverpool-manager Jürgen Klopp på teppet etter uttalelsene tyskeren kom med om dommeren etter 1-1-kampen mot West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool klarte bare 1-1 mot West Ham i Premier League mandag kveld, og dermed måtte rødtrøyene tåle at Manchester City hentet inn noe av forspranget på tabellen.

Avstanden ned til Manchester City er nå kun tre poeng, og dersom City slår Everton onsdag, vil Pep Guardiolas menn overta tabelledelsen på bedre målforskjell.

Må forklare seg
Dagen derpå får Jürgen Klopp nok en nedslående nyhet.

Ifølge Liverpool Echo krever Det engelske fotballforbundet (FA) at Jürgen Klopp må forklare seg etter uttalelsene han kom med etter mandagens kamp mot West Ham.

Dommerne kom i fokus først da de overså en åpenbar offside foran Liverpools 1-0-mål, og Klopp mente at den situasjonen påvirket hoveddommer Kevin Friend til å dømme i West Hams favør resten av kampen.

– Jeg hørte at målet vårt var offside, og jeg er temmelig sikker på at dommeren visste det også. I 50-50 situasjoner ble det hele tiden frispark til motstanderen, noe som gjorde livet vanskeligere for oss, sa blant annet Klopp etter kampen.

FA mener at uttalelsene til Klopp er brudd på reglene, og nå risikerer Liverpools manager å bli siktet for upassende kommentarer.

Risikerer bøter
I FAs regelverk E3 kommer det klart og tydelig frem at managere og spillere ikke har lov til å kritisere prestasjonen eller kompetansen til dommerteamet.

Videre heter det at managere ikke har lov til å antyde at dommere har tatt parti eller sette spørsmålstegn ved integriteten til dommertrioen.

FAs disiplinærkomité krever derfor en forklaring fra Liverpools manager for hvorfor han kom med en så krass kritikk av dommerteamet.

Det er ikke noen bestemt straff for brudd på disse reglene, og fotballforbundet kan komme til å ta hensyn til flere ulike faktorer før en eventuell straff blir besluttet.

Ifølge Liverpool Echo ble Klopp bøtelagt med 80.000 og fikk en advarsel etter at han løp ut på banen i feiringen av vinnermålet mot Everton i desember.