Solskjær avslører: – Jeg har allerede bestemt meg

Ole Gunnar Solskjær røper at han allerede har bestemt seg for laguttaket til de kommende kampene i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kl. 13.00: Se Fulham – Manchester United

Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til ni seire og én uavgjort etter at han overtok som midlertidig manager på Old Trafford.

Se Solskjær-magasinet øverst!

Men han har en knalltøff måned foran seg. For i de neste kampene venter Fulham førstkommende lørdag, så det første møtet med PSG i Champions League 12. februar, før gigantdueller mot Chelsea og Liverpool venter henholdsvis 18. og 24. februar.

I et lengre intervju med Sky Sports News avslører Solskjær at han allerede har bestemt seg for lagoppstillingen til de neste kampene. Det er en suksessoppskrift han tar med seg fra Molde.

– Det finnes ulike måter å vinne kamper på, og med vår tropp kan du bruke spillere som passer til å spille mot det og det laget. Jeg vet at sjefen (Sir Alex Ferguson) gjorde det slik. Jeg har alltid gjort det slik da jeg var trener i Molde, sier Solskjær til Sky Sports News.

– Helt annerledes i Cardiff
Han mener det er mye enklere å bruke rett spillere til rett kamp i Manchester United enn det var i Cardiff.

– Det var annerledes i Cardiff fordi vi måtte ta én kamp om gangen og prøve å få ett poeng her og ett poeng der. Nå kan vi planlegge fremover og jeg mener troppen har kvaliteten som trengs for kampene den kommende måneden. Vi har satt oss selv i en strålende posisjon og har en fantastisk form. Vi har selvtillit, stoler på hverandre og er klar for disse kampene nå, slår Solskjær fast.

45-åringen hevder at alle spillerne i Manchester Uniteds tropp har unike kvaliteter. Årsaken til det er ifølge Solskjær at klubben kun signerer spillere med X-faktor.

– Meg og Mick (Phelan) kom inn og ønsket å gi trygghet til spillerne, og vise at vi stoler på dem. Spillerne er i Manchester United fordi de er spesielle. Manchester United signerer aldri spillere dersom de ikke har unike ferdigheter eller en X-faktor ved seg. Vi må aldri glemme hvilket klubbemblem de spiller med, og at det er spesielle spillere, slår han fast.

– Ikke ulike Ronaldo og Rooney
En av Solskjærs største suksesser hittil er 3-1-seieren mot Arsenal på Emirates i FA-cupen.

Foran kampen ga han spillerne en innføring i klubbens stolte historie og viste videoer av tidligere praktkamper Manchester United har spilt mot Arsenal.

– Jeg viste dem et blant annet kontringsmål fra 1997, sier Solskjær.

Vikarmanageren forteller videre at han også viste spillerne video av da Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney og Park Ji-Sung herjet med Arsenal i semifinalen i Champions League i 2009.

Solskjær mener spillere som Anthony Martial og Jesse Lingard bør lære av de tidligere United-heltene.

– Selv om de er annerledes spillere, så er ikke Marcus Rashford og Anthony Martial veldig ulike Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney. Jesse Lingard er med sin fart lik Ji-Sung, det er så mange likheter. Vi må aldri glemme slike kamper, for det er en del av vår historie, sier Solskjær – som ønsker å skape nye historiske øyeblikk på Old Trafford fremover.

– Så langt har alt gått som jeg håpet – og litt mer enn det, konkluderer nordmannen i intervjuet med Sky Sports.