VM-medalje glapp trolig for Mowinckel etter feil på siste hopp

Ragnhild Mowinckel ledet på siste mellomtid, men havnet utenfor pallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Mowinckels løp i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Ragnhild Mowinckel var Norges medaljehåp på super-G i VM i Åre tirsdag, men hun måtte ta til takke med plass utenfor pallen.

Moldenseren endte på sjetteplass med 16 hundredeler opp til seirende Mikaela Shiffrin fra USA, som var to hundredeler raskere enn Sofia Goggia fra Italia. Sveitsiske Corinne Suter tok bronsemedaljen.

Det så unektelig lovende ut for Mowinckel med grønne tall underveis, men hun gjorde en feil i siste hopp som kostet dyrt.

På siste mellomtid ledet Mowinckel.

– Der gikk det minst 14 hundredeler. Du ser det på landingen. Det er et slag i magen når hun feier innover målstreken. Hun er 14 hundredeler bak, det er likevel utenfor pallen. Hun var sju hundredeler foran på siste måling. Det er den beste tiden som er klokket inn der, men det holder ikke helt inn på grunn av den feilen, sa NRK-kommentator Marius Arnesen.

Mowinckel pekte også på feilene i avslutningen etter rennet.

– Det er litt bittersøtt, for det er så nærme, men likevel så langt bak. Det var et ekstremt tett løp. Det er små feil som utgjorde veldig mye. Ikke bare for meg, men veldig mange andre også, sier Mowinckel til TV 2.

Kajsa Vickhoff Lie kom på 13. plass, 93 hundredeler bak Shiffrin.

​– Jeg er veldig fornøyd med topp 15. Det er min nest beste plassering i verdenscupen. Jeg følte jeg hadde senkede skuldre og bare kjørte bra på ski, så jeg vil bare si at det bare handler om å ta det som et vanlig renn og ha det gøy, sier Lie til TV 2.

Hundredelsstrid

Like etter Mowinckels start kom Shiffrin, og hun holdt seg hårfint foran Goggia gjennom hele løypa. Hun var fem hundredeler foran ved første mellomtid og to hundredeler foran ved de to neste mellomtidene og i mål.

Hun rakk så vidt å juble ferdig før Vonns på neste startnummer falt.

Dramatikken var ikke over. På startnummer 19 var tyske Viktoria Rebensburg bare sju hundredeler bak Shiffrin og to hundredeler fra tredjeplassen.

Shiffrin har dominert kvinnenes verdenscup i vinter og har blant annet vunnet alle tre super-G-renn hun har kjørt før VM.

– Hun er en ekstremt komplett skiløper, kanskje noe av det mest komplette vi har sett. Hun har alltid vært god i fart, også før hun stilte opp i verdenscupen. Denne sesongen har hun vunnet alle grenene hun har stilt opp i, så det er ikke overraskende. Hun er en fantastisk skiløper, så jeg unner at hun får med seg noe her, sier Mowinckel til TV 2.

Stygt fall for Vonn

Den amerikanske 34-åringen Lindsey Vonn har som Aksel Lund Svindal gjort det klart at VM i Åre blir den siste konkurransen i karrieren.

Som Svindal sliter hun med knærne på tampen av karrieren, og det så stygt ut da hun tidlig i løypa landet feil etter et hopp. Hun traff en port, den ene skien skar ut, og hun havnet i sikkerhetsnettet.

Hun fikk raskt tilsyn der hun lå, og en pulk ble klargjort for å frakte henne ut av løypa, men etter noen minutter reiste hun seg og sto selv på ski ned til målområdet. Dermed beroliget hun både publikum, lagvenninnen Shiffrin og de andre konkurrentene.

Det er likevel uklart om hun kan kjøre søndagens utforrenn, som skal runde av hennes karriere.

Starten for tirsdagens renn ble for øvrig flyttet ned på grunn av kraftig vind i øverste del av den oppsatte løypa. Det er også svært kaldt i Åre.