Det opplyser Antidoping Norge mandag formiddag.

Sparta Sarpsborg-spilleren testet positivt for et anabolt steroid (dehydroklormetyl-testosteron) i forbindelse med en treningskamp mot Stjernen 21. august. Antidoping Norge påpeker nå i en pressemelding at testen ble gjort utenfor konkurranse.

Både A - og B-prøvene var positive.

Fire år er maksstraffen for et stoff som anabole steroider.

– Han vet ikke hvordan han har fått det i kroppen

Gangen videre i saken er at påtalenemndas begjæring blir videresendt til domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF). Domsutvalget vil deretter fatte en endelig beslutning i saken.

TV 2 har en rekke ganger de siste månedene forsøkt å få Bryhnisveen i tale, men uten hell.

Advokaten hans, Morten Justad Johnsen, sier imidlertid følgende til TV 2:

– Han erkjenner ansvaret for det han har i kroppen, men han vil understreke at han ikke har fått i seg noe ulovlig med vilje. Han vet ikke hvordan han har fått det i kroppen.

Justad Johnsen sier videre at Bryhnisveen har «samarbeidet med Antidoping Norge hele veien» og at de vil fortsette med det.

Forurenset kosttilskudd?

Tidlig i saken ble det pekt på at et forurenset kosttilskudd muligens kunne ha ført til de positive prøvene, men det sporet har ikke gitt resultater enn så lenge.

– Antidoping Norge har undersøkt flere kosttilskudd uten å finne noe, sier Justad Johnsen.

Leder av påtalenemnden, Katharina Rise, vil ikke spekulere i når en endelig dom er klar fra domsutvalget i NIF, men sier at en innstilling på fire års utestengelse var det eneste naturlige da Bryhnisveen «ikke har har vært i stand til å vise hvordan han har fått stoffet i kroppen».

Enkelt forklart kan utøvere få straffereduksjon om de klarer å bevise at de har handlet uten skyld.

– Hvorfor endte dere opp med en innstilling på maksstraffen?

– Det er fordi stoffet som vedkommende har testet positivt på, som er testosteron, er regulert slik at når man har det stoffet i kroppen, så skal det etter NIFs bestemmelser, som bygger på Koden til Verdens antidopingbyrå (WADC), ilegges en fire år lang utestengelse.