BREV: Politiet bærer ut en gjennomsiktig kasse fra bygget på Universitetet i Oslo, der det tirsdag ble mottatt et brev med det som først ble ansett som mistenkelig pulver.
BREV: Politiet bærer ut en gjennomsiktig kasse fra bygget på Universitetet i Oslo, der det tirsdag ble mottatt et brev med det som først ble ansett som mistenkelig pulver. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Mistenkelig pulver var ufarlig

Pulveret som ble sendt til Universitetet i Oslo tidligere i dag viste seg å ikke være farlig. Nødetatene og bombegruppen var på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Brevpakken med pulver viste seg å være ufarlig.

– Vi fikk en telefon fra Universitetet i Oslo klokken 9.57 om at de hadde mottatt et brev som inneholdt pulver, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth, til TV 2.

Brevet ble tatt hånd om av bombegruppen og ble fraktet bort for analyse.

Innholdet viste seg å være stein, mineraler og steinstøv.

Brevet ble sendt til Lucy Smiths hus. Både rektor, den sentrale universitetsledelsen og ulike støtteenheter holder til i dette bygget.

Skriftlig materiale

Vaktleder ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt, Roger Hjertø, sier til TV 2 at det er funnet skriftlig materiale sammen med pulveret.

– Pakken har et innhold ut over stoffet, men vi har ennå ikke fått undersøkt dette. Det skal være et brev med skrift på, sier Hjertø.

– Vi må få tilgang til det skriftlige materialet før vi kan nærme oss en mistanke om avsender.

Ifølge politiet var brevpakken i størrelsen A3 eller A4.

De fem personene som ble eksponert for brevet ble isolert inne i bygget, sammen med helsepersonell.

Politiet ønsket ikke å kommentere hvem de mistenker kan ha sendt brevet, eller hvem mottaker av brevet er.