Linnéa Myhre og Wenche lager «Key Lime Pie»

Linnéa Myhre er gjest på kjøkkenet i dag. Hun og Wenche viser deg hvordan du lager «Key Lime Pie». Den ble en favoritt for Myhre under Camp Kulinaris.

Kjeksbunn:

  • 150 g finknuste havrekjeks
  • 90 g smeltet smør
  • 1 ss brunt sukker

Limefyll:

  • Skall og saft av 5-6 lime, eller 2-3 sitroner (ca. 3 dl saft)
  • 6 store egg
  • 200 g sukker
  • 2 ss maisennamel
  • 150 g mykt smør

Tips: Sukker og smør kan erstattes av 1 boks kondensert melk.

Marengs:

  • 3 av eggehvitene
  • 180 g finkornet sukker

Slik gjør du:

Bland sammen knuste kjeks, smeltet smør og sukker. Fordel så ut i en paiform (på 22 cm), også oppover kantene. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.

Limefyll: Riv skallet (kun det grønne av lime eller gule av sitron), og press ut saften. Kok opp limesaften (eventuelt sitronsaften). Bland maisennamel og sukker i en kasserolle (om du bruker kondensert melk, sløyfes sukkeret og smøret). Pisk inn eggene. Hell den kokende limesaften over i en tynn stråle, mens du pisker kraftig slik at eggene ikke «korner» seg. Hell alt tilbake i kasserollen, og kok opp under omrøring. Pass på at det ikke legger seg i bunnen av kasserollen. La «boblekoke» i et minutt, trekk kasserollen vekk fra platen og fortsett å piske i 20-30 sekunder. Avkjøl eggekremen før eventuelt smøret piskes inn i biter.

Sil sausen gjennom en sikt, før den helles over kjeksbunnen. Sett i kjøleskap minst fem timer før servering.

Marengs: Lages rett før servering. Pisk sammen sukker og eggehviter i en stor bolle og sett bollen over et vannbad. Pisk deretter til sukkeret har løst seg opp (ca. 60 grader) til en luftig og glatt marengs. Ta bollen vekk fra vannbadet og pisk kraftig (kan bruke håndmikser), frem til du får en tykk og blank marengs.

Fyll i sprøytepose og lag «rosetter» på paien. «Brenn» marengsen med en gassbrenner, eller sett raskt under grillen i stekeovnen, frem til marengsen får en gyllen farge utenpå.