RISTER PÅ HODET AV INCE: Erik Nevland tror Paul Ince er misunnelig på Solskjær.
RISTER PÅ HODET AV INCE: Erik Nevland tror Paul Ince er misunnelig på Solskjær. Foto: Joe Giddens

– Det Ince sier er pinlig

Erik Nevland reagerer på uttalelsene til Paul Ince om at mange kunne gjort den jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Ole Gunnar Solskjær ble Manchester United-manager har klubbens tidligere midtbanekriger Paul Ince flere ganger vært ute i media og sagt at flere kunne gjort en like god jobb som Solskjær.

Ince mener managere som han selv, Steve Bruce og Mark Hughes kunne gått inn og gjort samme jobb som nordmannen.

Erik Nevland spilte sammen med Solskjær i Manchester United. Han mener uttalelsene fra Ince er pinlige, noe han også ga uttrykk for på Twitter. Der skrev han at Ince «kan ta seg en pære».

– Det er pinlig det han sier. Det er lov å ha tro på seg selv, men det koster ikke så mye å anerkjenne at noen har gjort en god jobb, sier Nevland til TV 2.

Nevland tror Ince er misunnelig på at Solskjær har fått jobben.

– Det bunner i misunnelse, ellers hadde han ikke sagt det han sier. Han prøver å snakke seg tilbake i jobb, selv om jeg aldri tror han var aktuell for United-jobben. Han har ikke all verdens å vise til som manager selv.

Imponert over Solskjær

De tidligere Manchester United- og Fulham-spilleren er imponert over jobben hans tidligere lagkamerat har gjort etter at han tok over Manchester United. Ince mener han selv kunne ha identifisert problemene på Old Trafford og endret arbeidsmiljøet på en positiv måte, men Nevland mener Solskjær har gjort mer enn det.

– En ting er å komme inn og endre humøret og vinne noen kamper, men å klare og holde det gående og få fram de egenskapene som kjennetegner United er enda mer imponerende. Da tenker jeg også på Burnley-kampen der man kjemper seg tilbake fra 0-2 til 2-2.

Selv om hans tidligere lagkamerat nå har strålende resultater med Manchester United, tenkte ikke Nevland på Solskjær som en fremtidig manager da de spilte sammen i United på slutten av 90-tallet.

– Jeg hadde ingen tanker om det da. Det er nok noe som modnes over tid, men man så da han tok over Molde at han hadde det i seg, mener Nevland.

I motsetning til Ince mener Nevland at Solskjær burde være en klar kandidat til jobben som permanent Manchester United-manager.

– Det gjenstår å se om det skjer, men sånn som han gjør det nå skal det godt gjøres at det blir noen andre.

– Det som taler i mot han er mangelen på erfaring, men den får han heller ikke uten å få prøve seg. Det jeg er helt sikker på er at de vil gjøre en grundig ansettelsesprosess denne gangen, men det er definitivt mulig at Solskjær blir permanent United-manager.