– Klopp er vant til å vinne med offsidemål

Manuel Pellegrini mener Jürgen Klopp ikke har grunn til å klage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool ga vekk poeng for andre kamp på rad og kan passeres av Manchester City på tabelltoppen allerede onsdag kveld.

Det virket usannsynlig for bare en måned siden. Da ledet Liverpool ligaen med sju poeng og kunne med seier borte mot tittelrivalen økt til ti poeng. På det tidspunktet var det kun Newcastle i Premier League-historien som hadde sløst vekk et større forsprang.

Nå blir det sannsynligvis et bikkjeslagsmål langt inn i mai.

Jürgen Klopp var tydelig frustrert etter 1-1-kampen mot West Ham. Han brukte minuttene etter kampslutt til å diskutere både med West Ham-manager Manuel Pellegrini og dommer Kevin Friend.

Liverpool tok ledelsen da en offsideplassert James Milner fant Sadio Mané foran mål. Merseyside-laget kunne tatt med seg alle poengene på overtid da en offsideplassert Divock Origi fikk muligheten fra kloss hold.

West Ham-manager Pellegrini mener Klopp ikke har noen grunn til å sutre over dømmingen. Han minner om kampen mellom Malaga og Borussia Dortmund i 2013. Da gikk Dortmund, med Klopp som trener, videre i Champions League på svært kontroversielt vis. Malaga, ledet av Pellegrini, tapte på overtid etter et offsidemål.

– Klopp er vant til å vinne med offsidemål. Han slo Malaga med en scoring der spilleren var sju meter offside, så han har ingen grunn til å klage, sier Pellegrini.

Klopp avviser at han mistet hodet etter kampslutt.

– Jeg var helt rolig, forklarer han.

Tyskeren tror offsidemålet i 1. omgang påvirket dommertrioen.

– Målet vårt var offside. Det er jeg ganske sikker på at dommeren visste, for i 2. omgang ble det alltid frispark til det andre laget i 50/50-situasjoner eller i 60/40-situasjoner. Som menneske vet jeg at om jeg gjør en stor feil i første omgang, ønsker jeg ikke å gjøre tilsvarende feil etter pause som kan påvirke kampen, sier Klopp.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener Klopp ikke har noen grunn til å bebreide dommerne.

– Han er en type som kommer unna med å antyde og si ting litt på fleip, men han skal passe seg litt for å antyde de tingene for mye. Han kan i hvert fall ikke klage på dommerne totalt sett i denne kampen, for de holdt på å gi Liverpool en seier. Det er ikke deres feil at det går galt for Liverpool, men ofte er det for å rette frustrasjonen et sted, gjerne mot dommerne. Det kan man kjenne seg igjen, for når det går galt, vil du få det ut. Klopp kan ikke ta det ut mot egne spillere eller i intervju med media, så han må fyre mot dommerne, men det var ikke rettferdig, sier Stamsø-Møller.

Tidligere Liverpool-spiller og Sky Sports-ekspert Jamie Carragher mener Klopp får svi for dårlige avgjørelser tatt i januar.

– Situasjonen på høyreback... Klopp gjorde en stor feil da han lot Nathaniel Clyne forlate klubben. Jeg skjønner ikke hvorfor han gjorde det. Jeg vet det har kommet skader i ettertid, men man hadde ikke trengt å la ham dra, sier Carragher.