AKTUELL FOR UTLÅN: Mats Zuccarello kan bli lånt ut, hevder New York Post.
AKTUELL FOR UTLÅN: Mats Zuccarello kan bli lånt ut, hevder New York Post. Foto: Bruce Bennett

Avis: Zuccarello kan bli kaptein etter NHL-utlån

New York Post spekulerer høyt i at Mats Zuccarello (31) forsvinner fra New York Rangers noen måneder, kommer tilbake og får en nøkkelrolle fra sommeren av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er avisens anerkjente ishockey-kommentator Larry Brooks som skisserer denne løsningen.

– Zuccarello spiller sin beste og skarpeste hockey siden 2016-17-sesongen. Dette har gjort at det absolutt ikke er usannsynlig at han tilbys en langtidskontrakt og blir kaptein fra sommeren av, skriver Brooks.

Zuccarellos kontrakt løper i fem måneder til. Da er han en såkalt «free agent» som kan bytte lag om han vil. 25. februar går fristen ut for å leie inn spillere i NHL.

– Jeg oppfatter det som at Brooks er veldig velinformert. I fjor var han blant annet først ute med at Rangers skulle kvitte seg med sin kaptein, sier NHL-ekspert Roy Kvatningen til NTB.

Zuccarello har levert poeng på poeng den siste tiden. Han virker ikke som en spiller som gir delvis blaffen i New York Rangers.

Kvatningen mener det er helt åpent hva som skjer med Zuccarello framover.

– Han er hjemmekjær i New York, men hva om han hentes inn til et storlag og vinner Stanley Cup i vår? Jeg mener at Zuccarello er undervurdert som spiller, og det hadde vært gøy å se ham i en rekke med store stjerner, sier Kvatningen.

Rangers satser hardt på unge spillere, og det er lite trolig at klubben vinner NHL-trofeet de kommende årene.

Så: Hva veier tyngst for Zuccarello? Hverdagen i New York og en sentral rolle der eller kamper med et lag som sikter mot Stanley Cup-tittelen?

Zuccarellos neste kontrakt kan bli den feteste økonomisk for ham. Han hever i dag en lønn på rundt 40 millioner kroner i året. Den kan komme til å bli jekket opp med 10 millioner i året.

Kvatningen ser gjerne for seg at Zuccarello, i hvert fall for noen måneder, forsvinner til Pittsburgh Penguins og kanskje blir rekkekamerat med Sidney Crosby.

(©NTB)