– Det er ikke så stor forskjell på Liverpool og Manchester United

TV 2-ekspertene mener Jürgen Klopp har en viktig oppgave i å snu den dårlige Liverpool-trenden før gigantkampene mot Bayern München og Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool kunne ledet Premier League med sju poeng, men etter å ha spilt uavgjort mot både Leicester og West Ham er avstanden ned til Manchester City nå bare tre poeng.

Merseyside-klubben har ikke vunnet ligaen siden 1989/90-sesongen. Flere ganger har de snublet på oppløpet, senest i 2013/14.

– Det var et verdenshav bak Manchester City forrige sesong, men har snudd det og er foran nå. Det er en kjempeprestasjon. Utfordringen deres blir å tenke på det, for de har vært kjempegode denne sesongen. De må ikke tenke på at det kunne vært sju poeng og at det nå plutselig bare er tre, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Den tidligere Tottenham-keeperen ber Liverpool-spillerne glemme tabellen og heller konsentrere seg om å finne tilbake til det gode spillet på plass igjen.

– Det er gode prestasjoner som fører til pokaler. Du må ikke bestemme deg for å vinne ligatrofeer, det er ikke sånn det fungerer. Idrettspsykologisk er det mye bedre å gi blaffen i konsekvenstenking og heller konsentrere seg om jobben. Liverpool har vært bedre enn laget er nå, fortsetter Thorstvedt.

– Manchester United nærmer seg

Liverpool har Bournemouth i neste kamp på Anfield lørdag, før det er ti dagers pause til første oppgjør i Champions League-åttedelsfinalen mot Bayern München. Den kommer bare noen få dager før det TV 2 Sport Premium-sendte bortemøtet med Manchester United søndag 24. februar.

Erkerivalen har fått et stort løft med ni seirer og én uavgjort under Ole Gunnar Solskjærs ledelse etter at José Mourinho ble sparket i desember.

Manchester United sparket Mourinho etter 1-3-tapet for Liverpool like før jul. Da var United hele 19 poeng bak Liverpool. Nå er avstanden 14 poeng.

– Da snakket man om at man ikke kunne huske at avstanden hadde vært så stor mellom lagene. Ikke i poeng, men i kvalitet. Bare se på de touchene til Anthony Martial og Paul Pogba mot Leicester. Liverpool hadde mange sånne muligheter mot West Ham, men det sitter ikke. Det er ikke så stor forskjell på de lagene, men Liverpool har vært i flyten og United i kjelleren. Mentalt og kvalitetsmessig nærmer de seg litt mer, sier Simen Stamsø-Møller.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener Liverpool nå må ta kampen mot Bournemouth med det største alvor før gigantkampene kommer.

– Manchester United gleder seg mer til den kampen på Old Trafford enn Liverpool, som er under press. Manchester United flyter av gårde og koser seg. Det er så mye positivitet, mens det plutselig er mye negativitet i Liverpool. Det henger egentlig ikke på greip, sier TV 2-eksperten.

Liverpool hadde spillere som Dejan Lovren, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og Georginio Wijnaldum på skadelisten.

– Det smerter Liverpool at Manchester United har en bedre stall enn Liverpool, og jeg tror vi ser tegn på det nå, sier tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher som Sky-ekspert.

Manchester City skal for øvrig også til Old Trafford før sesongslutt.

Psykologen Klopp

Manchester City kan gå forbi Liverpool på tabellen på målforskjell og med én kamp mer spilt om de slår Everton på bortebane onsdag kveld.

Erik Thorstvedt påpeker at Liverpool har et stort apparat til å ta bort presset.

– Det har et apparat når det gjelder det mentale. Disse klubbene har alt på stell. De har så mye ressurser på dette at det er helt utrolig. Da de var i denne situasjonen tidligere, glapp det. Da hadde de en veldig høyt profilert idrettspsykolog, og det var ikke så god reklame for ham, sier Thorstvedt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har vært i en lignende situasjon tidligere da han vant to strake Bundesliga-titler med Dortmund.

– Klopp er en bra psykolog. Han har vunnet før, og vunnet med det som var en stor underdog. Det var i den fulle tredje sesongen i Dortmund og nå er han i den fulle tredje sesongen i Liverpool. Klopp har en utrolig viktig jobb nå, for det er ikke så mye tid mellom slagene til å gjøre mye på treningsfeltet. Det er veldig mye i det han sier og måten han oppfører seg på rundt spillerne. Han har et fortrinn i være den han er, for han er en veldig positiv fyr, sier Stamsø-Møller.

Tottenham på tredjeplass er nå bare fem poeng bak serieleder Liverpool når det gjenstår 13 runder av Premier League.