Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kontroversielle gatekunsteren Banksy sjokkerte en hel verden i fjor da bildet «Love is in the bin» ble makulert på direkten, midt under auksjonen.

En anonym kjøper hadde akkurat kjøpt bildet for svimlende 11,3 millioner kroner. Kort tid etter begynte kunstverket å selvdestruere seg selv foran øynene på både selgere og kjøpere på auksjonen. Bildet ble makulert med en skjult makulator innebygd i rammen.

Fjernet makulator

Fra og med denne uken er bildet igjen tilgjengelig for offentligheten, restene av det i alle fall. Nå stilles det ut på Frieder Burda museet i Baden-Baden, sørvest i Tyskland, skriver CNN.

Museumsdirektør Henning Schaper forteller at makulatoren og de tilhørende batteriene nå er fjernet, og at de oppkuttede remsene blir hengende nedenfor rammen, akkurat som det så ut da det ble makulert i fjor.

– Vi forventer stor interesse fra publikum, spesielt unge og Banksy-fans, sier Schaper.

– På samme tid må vi motstå fristelsen om å vise dette frem som et trofé. Det er definitivt ikke det kunstneren hadde i tankene, følger han opp.

Endret navn

Ifølge museet har konkurransen om å få stille ut kunstverket vært hard.

Banksy lagde «Love is in the bin» i 2006, da under navnet «Girl with Balloon», og viser en jente som strekker seg etter en hjerteformet ballong. Det ble passende nok omdøpt etter makuleringen.

Kunstverket vil bli stående frem til 3. mars, da det skal videre til et annet kunstmuseum, Staatsgalerie i Stuttgart.