Liverpool-profil flirer av Riises oppfordring

At Andy Robertson skulle bli en av Premier Leagues beste venstrebacker, var det ikke mange som hadde trodd for seks år siden, inkludert ham selv. Livet er blitt snudd opp ned for skotten siden 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Melwood, Liverpool (TV 2): ​Året er 2012. Andy Robertson spiller amatørfotball i klubben Queens Park, mens han har en liten kontorjobb på stadion. Han er nettopp ferdig med videregående, men orker ikke å ta fatt på en utdannelse riktig enda. Han elsker å spille fotball og har sammen med foreldrene sine bestemt seg for at de skal gi fotballdrømmen en sjanse ett år til.

Det skulle vise seg å være en meget lur avgjørelse.

Seks år senere er hverdagen en helt annen for 24-åringen. Når vi skriver februar 2019, er Melwood, Liverpools treningsanlegg, blitt «kontoret» til Robertson.

Lønnen som fotballspiller har gått fra null til en feit norsk årslønn i uken. Amatørfotball er byttet ut med stjernestatus i verdens kanskje beste liga, samt kapteinsbindet for Skottland.

– Om noen hadde sagt til deg for 6-7 år siden at du skulle sitte her i dag, hva hadde du sagt til de da?

– Det kan jeg nesten ikke si på TV, smiler Robertson lurt til TV 2 før han fortsetter:

– Jeg hadde heldigvis foreldre som støttet meg den gangen, det er jeg veldig glad for. Nå kan jeg gi noe tilbake til dem. Jeg fikk meg heldigvis en jobb, ler Robertson og viser til en Twitter-melding han skrev i 2012.

– Jeg har nok en anderledes historie enn de fleste andre lagkameratene mine. Jeg har nok kanskje sett mer av verden enn mange andre, hatt en vanlig jobb feks. Men jeg mener å bli profesjonell fotballspiller er like vanskelig uansett hvilke vei man går, om man gjør det på min måte eller slik Trent Alexander-Arnold har gjort det gjennom akademiet for eksempel. Personlig kunne jeg ikke tenkt meg å gjøre det på noen som helst annen måte. Den dagen jeg legger opp tror jeg at jeg kommer til å se tilbake på karrieren og være stolt over det jeg har fått til.

Etter at John Arne Riise forsvant fra Anfield, har det ikke florert med gode venstrebacker i rød drakt. Spillere som Andrea Dossena, Paul Konchesky, José Enrique og Alberto Moreno ble aldri en suksess. Derfor fryder Riise seg over det Robertson gjør i hans gamle posisjon.

– Du har vært glimrende det siste halvannet året. Jeg elsker energien din, og hvordan du både angriper og jobber i forsvar. Fansen elsker deg, og du er nesten en legende allerede, sier Riise i en personlig hilsen til Robertson som TV 2 kan overrekke skotten.

Det er bare én ting Riise har å utsette på dagens venstreback:

– Når har du tenkt å score? Jeg venter fremdeles på et prosjektil fra venstrefoten!

Uttalelsen – sagt med glimt i øyet fra Riise – får Robertson til humre.

– Hehe, han sendte meg et par meldinger på Twitter ved sesongstart hvor han oppfordret meg til å skyte mer og forhåpentligvis score. Jeg skal forsøke, men jeg vet ikke om det er mulig. Jeg skulle ønske at jeg hadde venstreslegga til John Arne, men tror ikke den er i verktøykassen ennå, ler Robertson.

Men 24-åringen setter stor pris på rosen han får fra mannen som Robertson selv anser som den beste venstrebacken i hans levetid.

– At en spiller som John Arne tenker så høyt om spillet mitt, er selvsagt noe jeg setter stor pris på. Jeg er veldig glad for at jeg kan være her og i den posisjonen vi er i nå. Så håper jeg bare at jeg også kan bidra til å skaffe oss trofeer, slik John Arne gjorde, avslutter Robertson.