Liverpool snublet mot West Ham: – Ikke slik vi er blitt vant til å se Liverpool

Liverpool misbrukte sjansen til å opprettholde forspranget ned til Manchester City etter at rødtrøyene spilte uavgjort 1-1 mot West Ham mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham United – Liverpool 1-1:

Sadio Mané sendte Liverpool i ledelsen etter at James Milner stod i offside i forkant. Men West Ham slo tilbake ved Michail Antonio etter et frekt frisparktrekk.

Se kampsammendrag øverst!

Oppgjøret på London Stadium endte 1-1, og dermed har Liverpool nå kun tre poengs forsprang til tabelltoer Manchester City.

– Det var en tøff kamp. Det ble to mål og mye ballbesittelse og det var en vanskelig kamp å spille for vi måtte endre mye på laget. Så scoret de på en dødballsituasjon vi visste om. Vi hadde tre andre spillere på laget som trente for kampen på søndag. Vi fikk ett poeng og det var et rettferdig poeng. Vi nøt ikke kampen nok, for å være ærlig. Vi tar med oss ett poeng og fortsetter å jobbe, sa Jürgen Klopp etter kampen, som hadde følgende å si om tittelkampen:

– Det er tre lag som kjemper, kanskje det er fire om noen uker. Vi må vinne kampene våre fremover og får en ny sjanse på søndag, sa tyskeren.

West Hams Mark Noble mente laget hadde fortjent full pott.

– Vi forsvaret oss fantastisk godt og fortjente antakelig å vinne i kveld. Vi skremte dem. Du må gjøre det mot de store lagene. Du må holde formen og stoppe dem, du kan ikke spille mann mot mann mot Liverpool. Jeg er bare skuffet over at vi ikke fikk med oss tre poeng, sier Nobel til Sky Sports etter kampen.

Manchester City slo som kjent Arsenal 3-1 søndag. Liverpool spilte 1-1 mot Leicester i den forrige serierunden.

– Uavgjort her var tøft. De var gode og forsvarte seg godt. Vi var uheldige som ikke vant. Vi kunne spilt mye bedre. Det er hva det er. Vi tok ett poeng og må bare fortsette å jobbe, sa Liverpool-stopper Virgil van Dijk etter kampen.

– Vi må ta en kamp om gangen. Vi er fremdeles på toppen av tabellen. Resultatet var skuffende, men vi er fremdeles med i tittelkampen. Både vi og City kjemper om tittelen, og vi må være på vårt beste resten av sesongen, sa han.

– Ikke slik vi er vant med til å se Liverpool
Manchester City kan overta tabelledelsen om det bli seier mot Everton onsdag.

– I midtuken kan faktisk Manchester City komme opp på samme poengsum som Liverpool, og overta tabelledelsen på bedre poengsum, poengterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad ved kampslutt.

– Vi så ikke det samme intense gjennvinningspresset vi har blitt vant med å se fra Liverpool på sitt beste, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland om Liverpools innsats.

– Dette var ikke Liverpool på det beste nivået, og det må de være for å ta Manchester City, mente Simen Stamsø Møller.

– Det mentale kommer til å bli mye snakk om fremover nå for Liverpools del. Men det er mange muligheter for at flere lag kan snuble videre her. Jeg vil fremdeles si at Liverpool er favoritter til ligatittelen, sa Erik Thorstvedt om tittelkampen videre.

– Rart at dommeren ikke så det var offside
West Ham sjokkerte Liverpool i åpningsminuttene og var nære å ta ledelsen allerede etter to minutter da den tidligere Manchester United-spissen Chicharito skjøt like utenfor i god posisjon.

Ti minutter senere dundret Aaron Cresswell av et langskudd som strøk stolpen. Liverpool levde farlig.

Etter 21 minutter kontret Liverpool. Sadio Mané fikk ballen i boksen. Han vendte bort to forsvarere og sendte ballen i lengste hjørnet. TV-bildene viste imidlertid at James Milner burde blitt avblåst for offside i forkant av scoringen.

– Det var høy, høy klasse av det angrepet fra Liverpool. De så litt tannløse ut i starten, så vartet de opp med et praktangrep, slo TV 2-ekspert Brede Hangeland fast etter scoringen.

– Men det var rart at dommeren ikke så at det var offside på James Milner i forkant, mente kommentator Kasper Wikestad.

Seks minutter senere utlignet West Ham etter å ha lurt alle i Liverpool-forsvaret med et smart frisparktrekk. Felipe Anderson slo ballen til en umarkert Michail Antonio på kanten, som fra skrått hold satte inn 1-1-scoringen for hjemmelaget.

– Rett og slett et innøvd trekk og en gjennomtenkt variant av West Ham, mente Hangeland etter utligningsmålet.

– Linjemannen må kanskje ta seg en pause
Lagene gikk dermed til pause med 1-1.

– Liverpools scoring burde ikke vært godkjent, for det var selvfølgelig offside. Men av og til får lag slike avgjørelser med seg, og av og til mot seg. Men det er godt mulig at denne linjemannen ikke får dømme neste kamp og må ta seg en pause, poengterte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

– Linjemannen var ikke i nærheten av situasjonen og så ikke hva som skjedde, og da blåste han ikke, sa Simen Stamsø Møller.

Etter pause stod kampen lenge og vippet. Både West Ham og Liverpool skapte flere brukbare muligheter.

20 minutter før slutt tok Jürgen Klopp grep i jakten på vinnermålet. Adam Lallana gikk ut, Xherdan Shaqiri kom inn. Fem minutter senere tok Klopp ut Roberto Firmino, inn kom Divock Origi.

Ti minutter før slutt entret den tidligere Liverpool-spissen Andy Carroll banen for West Ham. Chicharito måtte ut.

Liverpool jaget og jaget vinnermålet på London Stadium. Innbytter Divock Origi kunne scoret vinnermålet på overtid, men bommet. Oppgjøret endte 1-1.

Første start siden oktober
Liverpools manager Jürgen Klopp gjorde tre endringer på laget som spilte 1-1 mot Leicester forrige uke.

Fabinho, James Milner og Adam Lallana erstattet Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum og Xherdan Shaqiri i lagoppstilligen. Wijnaldum og Henderson mistet kampen på grunn av henholdsvis en kneskade og muskelskade.

Lallana startet for første gang for Liverpool siden 27. oktober i fjor.

Slik startet lagene:

West Ham: Fabianski, Cresswell, Fredericks, Diop, Ogbonna, Rice, Noble, Anderson, Snodgrass, Hernandez, Antonio.

Benken: Adrian, Zabaleta, Carroll, Obiang, Masuaku, Perez, Diangana.

Liverpool: Alisson, Robertson, Matip, van Dijk, Milner, Lallana, Keita, Fabinho, Salah, Mane, Firmino.

Benken: Mignolet, Sturridge, Moreno, Shaqiri, Origi, Jones, Camacho.