Tidligere United-profil Paul Ince:

– Derfor er Solskjær feil mann

Manchester Uniteds tidligere midtbanekriger Paul Ince forklarer hvorfor han mener Ole Gunnar Solskjær ikke bør bli ansatt permanent som manager på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til ni seire og én uavgjort på sine ti første kamper som vikarmanager på Old Trafford.

Se hvordan United slo Leicester i videovinduet øverst!

Solskjærs prestasjoner blir hyllet.

– For hver uke som går øker nordmannen sin legendestatus og sine muligheter til å bli United-manager på permanent basis. Hans arbeidsvilje og væremåte har gjort underverker for en spillergruppe som manglet glød og glede. Det er ingenting som tyder på at fremgangene skal stoppe nå, slår TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller fast i sin blogg om Ole Gunnar Solskjærs innsats som United-manager mandag.

– Jeg vet hva jeg snakker om
Den oppfatningen deler ikke Manchester Uniteds tidligere midtbanekriger Paul Ince.

IKKE IMPONERT: Paul Ince har ikke latt seg imponere over Solskjær.
IKKE IMPONERT: Paul Ince har ikke latt seg imponere over Solskjær. Foto: Andrew Yates

I sin spalte hos BBC forklarer Match of the Day-eksperten at han kunne gjort en like god jobb som det Solskjær gjør på Old Trafford for øyeblikket.

– Jeg er ikke en ekspert som aldri har vært manager i en klubb. Jeg har vært manager i Premier League og i alle de fire engelske divisjonene, så ingen kan si at jeg ikke vet hva jeg snakker om her, mener Ince, før han ramser opp hvorfor han ikke er særlig imponert over det Solskjær har vist som Manchester United-sjef.

– Når jeg sier at jeg kunne kommet inn og gjort en like god jobb som Solskjær, så sier jeg det ikke på grunn av manglende respekt for Ole. Det jeg mener at mange managere – meg selv, Mark Hughes eller Steve Bruce – kunne ha identifisert problemene på Old Trafford og endret arbeidsmiljøet på en positiv måte. Det handler ikke bare om å bringe gleden tilbake, men man må starte med å gi spillerne mer frihet og bruke dem i de riktige posisjonene, konkluderer han.

Ince, som spilte for Manchester United fra 1989 til 1995 og vant både Premier League, FA-cupen og cupvinnercupen med klubben, fortsetter:

– Med tanke på resultatene så har Manchester United tatt nye skritt under Solskjær. Men selv den forbedringen betyr ikke at han er den rette til å få jobben permanent i sommer. Jeg har ikke noe imot Ole, men ser du på klubber som har tatt lignende grep og gitt vikarmanageren jobben permanent, så har ingen av dem vært der lenge. Roberto Di Matteo i Chelsea er et godt eksempel på det, det samme er Craig Shakespeare i Leicester. Di Matteo ble ansatt som vikarmanager i 2012, vant Champions League og FA-cupen i mai, ble ansatt permanent i juni, og fikk sparken i november. Det samme kan skje med Solskjær. Uansett hva han skulle oppnå denne sesongen, så vil ikke det si at han er rett mann til å ta klubben fremover neste sesong, oppsummerer han.

– Resultatene vil snu
Han tror resultatene snart vil snu for Solskjær.

– Vi vet ikke hvilke mekanismer som vil slå inn når resultatene uteblir og noen spillere blir misfornøyde. Det vil skje, for det skjer i hver klubb. Det er bra at United-fansen er desperate etter at Solskjær skal få jobben permanent, men la oss ikke forhaste oss nå, sier Ince.

Ince oppfordrer Manchester United-direktør Ed Woodward til å gå «all in» for å sikre seg Tottenhams manager Mauricio Pochettino til sommeren.

Ifølge flere nettsteder vil manageren Manchester United ansetter i sommer få over to milliarder kroner tilgjengelig til spillerkjøp.

– United har ikke råd til å ansette en manager og sparke ham etter ett eller to år. De siste årene har United tatt skritt bakover, mens City, Liverpool og Tottenham har tatt skritt fremover og utviklet seg. Så, hvem skal United gi jobben til i sommer? Mitt valg er Mauricio Pochettino fordi han har imponerende resultater å vise til i Premier League i flere sesonger. Solskjær har ikke det. Han kan bygge et lag som vil kjempe om tittelen og som spiller den riktige typen fotball. Vi så hva Spurs gjorde på Wembley forrige måned – ja, United vant på grunn av en briljant David De Gea, men slik Spurs spilte er slik jeg vil se United, mener Ince.

– Jeg sier ikke at Solskjær definitivt ikke vil få jobben, men jeg mener det vil være å gamble. Mauricio Pochettino har en CV man ønsker en Manchester United-manager vil ha for de neste fire eller fem årene. Det er slik United bør tenke nå. De tre forrige managerne var feil ansettelser, så derfor må de ta det riktige valget nå, konstaterer han.

– Kan ikke ignorere Solskjær
Gary Neville, tidligere lagkamerat av Solskjær som de siste årene har gjort seg bemerket som frittalende ekspert hos Sky Sports News, er delvis enig med Ince.

– Men det vil være vanskelig å ignorere Solskjær. Det United opprinnelig skulle gjøre var å tråle Europa etter den beste manageren som kunne ta over i sommer. Det må de fremdeles fortsette med, for ingen vet hva som vil skje de neste tre eller fire månedene. Men Ole fortsetter å gjøre som han har gjort til nå, så får ledelsen et skikkelig dilemma i mars eller april med tanke på hvem som skal hentes inn og hva de kan forvente seg, forteller Neville.

– Siden Ole har fansen på sin side, spillerne på sin side og det viktigste av alt, nemlig resultatene, så vil det bli utrolig vanskelig for United-styret å se bort fra Solskjær, påpeker han.