Lin Ivarsson er fra Åre, men har - i likhet med alle de andre svenskene - ikke fått kjøre VM-løypen i super-G.
Lin Ivarsson er fra Åre, men har - i likhet med alle de andre svenskene - ikke fått kjøre VM-løypen i super-G. Foto: Linivarsson.com

Svenskene fortviler før alpint-VM

Ingen av de svenske hjemmehåpene til VM i Åre har fått kjøre super-G-løypen før mesterskapet starter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alpint-VM i Åre innledes med kvinnenes super-G tirsdag. Mandag er første trening i løypen. Ragnhild Mowinckel er Norges største håp i rennet.

Man skulle tro at de svenske kjørerne ville ha en fordel av å kjenne sin hjemmebane ut og inn. Det er ikke tilfelle, skriver Aftonbladet.

– Det er kjempedumt at vi ikke har fått kjøre den, sier Lin Ivarsson (23), som har bodd i Åre i hele sitt liv, og fortsetter:

– Det er jo noe man kan ha en fordel av med VM på hjemmebane. Alle spør «hvordan er bakken?», men vi vet jo ikke. Det er veldig rart. Men det er en turistbakke, og jeg forstår at man ikke vil stenge den, sier Ivarsson til Aftonbladet.

Landslagskollega Lisa Hörnblad fortviler også. Hun har brukt mye video i sin research og spurt folk som kjenner løypen.

Vonn kjenner traseen

Den eneste som faktisk har kjørt hele løypen, er superveteran Lindsey Vonn (34), som skal gi seg etter VM. Hun kjørte den forrige gang løypen var i bruk, som var under VM i 2007.

Løypen for slalåm og storslalåm er også splitter ny til mesterskapet, men dem har de svenske håpene Frida Hansdotter og Anna Swenn-Larsson fått testet.

Selv om fartskjørerne til Sverige misliker ikke å ha fått teste super-G-løypen, får de ikke mye støtte fra landslagssjef Tommy Eliasson Winter.

– Fordelen sitter ikke i bakken, den sitter i at man er hjemme, Ingen andre enn Lindsey Vonn har kjørt hele løypen. sier Winter, som likevel har forståelse for ønsket og gjerne skulle ha sluppet kvinnene til i hele løypen.