PÅ LAG: Flere av disse jentene møtes som motstandere til helgen. Her er de sammen på landslaget, skuffet over EM-kampen mot Romania.
PÅ LAG: Flere av disse jentene møtes som motstandere til helgen. Her er de sammen på landslaget, skuffet over EM-kampen mot Romania. Foto: Ruud, Vidar

«Norsk» storoppgjør i Champions League

Lørdag er det klart for et storoppgjør i Champions League. Hele elleve norske landslagsspillere skal i aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Györ Audi ETO KC huser flere norske landslagsspillere. Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Kari Brattset, Kari Aalvik Grimsbø og Nora Mørk, som for tiden er ute med skade, står på lønningslisten til det ungarske storlaget.

Det «norske» oppgjøret skjer på Györs hjemmebane mot Vipers Kristiansand, som selv har en rekke landslagsspillere i sin spillerstall. Katrine Lunde, Linn Jørum Sulland, Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Malin Aune, Silje Katrine Waade og landslagsnykommeren Henny Ella Reistad spiller alle for klubben fra sør.

Györ leder foreløpig sin gruppe i Champions League. Vipers følger etter på 2. plass, tre poeng bak lørdagens motstander.

Familieoppgjør

Søstrene Kristiansen blir også motstandere i lørdagens kamp. Veronica er en sentral spiller for Györ. Jeanett spiller for Vipers. Etter en tung seriestart kom lillesøster Jeanett virkelig i gang da Vipers møtte Thüringer HC forrige lørdag. Til helgen er det storesøster og et sterkt Györ-lag som står på andre banehalvdel.

– Dette er ikke vår viktigste kamp. Vi kan senke skuldrene litt og bare gjøre vårt beste. Jeg håper vi er gode, og jeg ønsker og vil jo at Veronica også er god. Jeg håper selvfølgelig ikke at de kjører over oss, men at det blir en bra og en morsom kamp.

– Hvordan blir det å spille mot storesøster?

– Det blir veldig spennende. Jeg må ærlig si at det ikke er veldig gøy å spille mot søsteren sin, men må bare prøve å glemme det der og da, sier Vipers-jenta.

MOTSTANDERE: Søstrene Kristiansen har spilt mot hverandre i en tellende kamp og en treningskamp tidligere. Her er de før de skulle spille sammen på landslaget mot Frankrike i 2017
MOTSTANDERE: Søstrene Kristiansen har spilt mot hverandre i en tellende kamp og en treningskamp tidligere. Her er de før de skulle spille sammen på landslaget mot Frankrike i 2017 Foto: Ruud, Vidar

Jeanett Kristiansen spiller sin siste sesong for Vipers Kristiansand. Etter sesongen skal drammensjenta pakke vekk den rosa drakten og flytte til Danmark i juli. Herning-Ikast er neste stopp.

– Det blir ikke et Champions League-lag, men den danske ligaen er bedre enn den norske. Det blir andre spillertyper både rundt meg og mot meg som jeg ikke kjenner til. I tillegg har jeg ønsket å flytte utenlands og oppleve et annet sted. Det blir spennende, sier bakspilleren.

– Hvordan er det å spille for Vipers når du vet du skal skifte klubb?

– Jeg har lyst til å avslutte på en bra måte. Nå fokuserer jeg kun på Vipers. Jeg skal gjøre mitt for å vinne det vi kan vinne.

Tidligere klubb

Flere av de norske jentene vil ikke bare møte lagvenninnene på det norske landslaget, men også tidligere lagvenninner fra motstanderklubbene. Både Linn Jørum Sulland og Katrine Lunde har spilt for den ungarske klubben. De møter flere spillere de en gang spilte sammen med.

Det samme gjelder for Kari Brattset og Veronica Kristiansen, som begge har spilt på laget fra Kristiansand. Brattset synes det er litt spesielt å møte alle landslagsvenninnene i gamleklubben.

– Vi kjenner hverandre godt. Det er litt rart, men det gjør det også ekstra viktig å vinne kampen.

Selv om Györ har gjort det bra i Champions League og leder serien, tror 27-åringen det blir en tøff kamp.

– De har gjort det bra i Champions League så langt, så det er viktig at vi ikke undervurderer dem. Vi skal forberede oss godt, sier Brattset.