– Jeg kunne nesten ikke gå

Radio-programlederen Mina Hadjian (43) var langvarig syk rett før hun flyttet inn på Farmen kjendis-gården.

Radio-profilen Mina Hadjian (43) hadde et litt spesielt utgangspunkt da hun gikk inn på Farmen kjendis-gården på Tangen i Hedmark i fjor sommer.

Like før hun pakket sekken og dro hundre år tilbake i tid i realityprogrammet, var hun nemlig langvarig syk.

– Jeg trodde Farmen kunne bli en slags pause, en liten ferie. Så feil kan man ta, ler hun.

Hun var sykemeldt inntil to uker før innspillingen begynte. Da hun flyttet inn på gården, hadde hun fortsatt sterke smerter.

– Jeg skjulte det for de andre deltakerne. Man kan jo ikke vise svakhet, sier hun.

FLYTTET INN PÅ FARMEN: Mina Hadjian (43), her avbildet rett før hun dro inn på Li gård i mai i fjor. Foto: Alex Iversen/TV 2
FLYTTET INN PÅ FARMEN: Mina Hadjian (43), her avbildet rett før hun dro inn på Li gård i mai i fjor. Foto: Alex Iversen/TV 2

Ble syk av hormoner

Det hele begynte to år tidligere, da hun gikk gravid med sønnen Henry. Hun måtte bruke noen hormoner som ga henne store komplikasjoner – hun hovnet opp i både armer og ben. Albuene ble til tennisalbuer, og føttene var så store at hun ikke kunne bruke vanlige sko.

– Jeg kunne nesten ikke gå. Alle bevegelser gjorde vondt, fordi jeg hadde betennelser i hele kroppen, forteller hun.

Problemene ble ikke mindre etter at hun fødte sønnen.

– Jeg hadde et nyfødt barn som måtte løftes, stelles og trilles. Det ble mye belastninger på kroppen, som gjorde at det tok over to år før jeg ble bedre, forteller hun.

Ble hentet i rullestol

Hun var derfor sykemeldt fra jobben som radiovert nesten helt frem til realitydeltakelsen.

Mina er grunnlegger av Foreningen Røverhuset, som lager Røverradioen for innsatte i norske fengsler. På grunn av engasjementet i foreningen, klarte hun ikke å holde seg helt borte.

Hun deltok blant annet på fengselsradiokonferanse i utlandet, og da møtte hun på en av de største utfordringene.

– De kom og hentet meg i rullestol. Det synes jeg var tungt – da de kom trillende med en rullestol for å hente meg inne på flyet, forteller hun.

– Jeg måtte gå rundt i crocks i to år fordi jeg ikke fikk på meg sko. De er brent nå – jeg skal aldri gå med dem igjen, sier hun.

Tar til tårene over spøken på Farmen kjendis-gården

Var syk på gården

Også da hun kom inn på gården, var hun en del syk. Smertene i kroppen hadde ikke gitt seg. I tillegg tåler hun ikke melkeprodukter, som er det de har mest tilgang til på gården.

– Jeg var mye kvalm og energiløs, jeg fikk urinveisinfeksjon, jeg ble stanget ned av en ku, så jeg fikk mange vondter, sier hun.

– I starten forsøkte jeg å skjule det, og jeg ville ikke gå rundt og halte. Jeg prøvde å holde meg oppe, og ikke kjenne på hvor vondt jeg hadde det. Jeg måtte bare jobbe videre, forteller hun.

Se Farmen kjendis mandag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet kjendis mandag, onsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo. ​​​​