HYLLES PÅ KJÆRNES GÅRD: Tom Mathisen er hovedperson i kveldens program.
HYLLES PÅ KJÆRNES GÅRD: Tom Mathisen er hovedperson i kveldens program. Foto: Espen Solli/TV 2

Trill terningen på «Hver gang vi møtes»-låtene

Det er Tom Mathisen (66) sin dag i «Hver gang vi møtes». Hvilken tolkning er din favoritt?

Komiker, musiker og skuespiller Tom Mathisen var i perioden 1977 til 1984 medlem av den kjente komigruppen Prima Vera, sammen med Jahn Teigen og Herodes Falsk. Prima Vera ble kjent for å parodiere kjente artisters melodier med fjollete og sarkastiske tekster på norsk.

Gruppen mottok hedersprisen under Komiprisen 2014. Mathisen og Falsk dannet en egen humorduo etter Prima Vera-bruddet, og har gitt ut en rekke suksessfulle plater – i tillegg til å ha vært gjengangere på norske revyscener på 80- og 90-tallet.

Mathisen har vært med på mer enn 40 plateinnspilinger, og har skrevet og spilt i ni tv-serier. Han var fortellerstemmen i den populære TV-serien «Brødrene Dal» på NRK, og har deltatt i mange av radiosketsjene til Knut Lystad og Lars Mjøen på 70-og 80-tallet.

I 1989 lagde Mathisen og Falsk filmen «Showbiz», hvor en rekke kjente artister og skuespillere var med. Filmen ble slaktet av kritikerne og elsket av publikum. Mathisen har tidligere blitt kåret til en av Norges beste jazzgitarister.

Lørdag kveld blir Tom Mathisen (66) hedret på Kjærnes gård, der seks utvalgte artister tolket hans største hits gjennom tidene.

Hva synes du om de ulike versjonene? Trill terningen under: