PROFILERT POLITIKER: Mazyar Keshvari nekter straffskyld etter siktelsen som er tatt ut mot ham. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PROFILERT POLITIKER: Mazyar Keshvari nekter straffskyld etter siktelsen som er tatt ut mot ham. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mazyar Keshvari (Frp) pågrepet og siktet for grove trusler

Stortingspolitiker Mazyar Keshvari (Frp) nekter straffskyld etter at han i helgen ble pågrepet og siktet for grove trusler mot en kvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin, sier parlamentarisk leder Hans Andreas Limi i Frp til TV 2.

Politiadvokat Tea Sletto Øverseth i Øst politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at en politiker i helgen ble pågrepet og siktet for grove trusler.

Siktelsen har en øvre strafferamme på tre års fengsel.

Nekter straffskyld

– Vi ønsker ikke å gå i detaljer, da vi jobber med å kartlegge hendelsen og saken er tidlig i etterforskingsstadiet, sier politiadvokaten.

Siktelsen knytter seg til en konkret hendelse, og Keshvari var i politiets varetekt frem til søndag.

Det var VG som først til omtalte saken. Ifølge avisen ble truslene fremsatt ved bruk av våpen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld og ønsker ikke å kommentere saken utover det, sier forsvarer Bjørn Stordrange.

Den fornærmede kvinnen har fått oppnevnt Annette Rygg som bistandsadvokat.

– Hun ønsker ikke at jeg kommenterer saken på nåværende tidspunkt, sier Rygg til TV 2.

Udokumenterte reiseregninger

TV 2 kjenner til at stortingsgruppen i Frp mandag ble informert om hendelsen.

Mazyar Keshvari er fast møtende vararepresentant for Siv Jensen siden 2013.

I oktober avslørte Aftenposten at Keshvari hadde levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kunne dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Han hadde også levert krav på til sammen 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder ifølge Aftenposten bestrider at han har vært på besøk.

Keshvari la seg flat da han ble konfrontert med reiseregningene i høst.

– Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser at det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått, skrev advokat Arve Lønnum i en epost til Aftenposten.

Keshvari ble sykmeldt etter hendelsen, men var tilbake på Stortinget i midten av desember.