ROS: Thiago Silva roser Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær tok over managerrollen.
ROS: Thiago Silva roser Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær tok over managerrollen. Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters

PSG-stjerne etter sesongens første ligatap: – Solskjær må ha likt det han så

PSGs Thiago Silva er sikker på at Ole Gunnar Solskjær koste seg på bekostning av den franske stormakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solskjær satt på tribunen i Lyon sammen med sin assistent Mike Phelan. De var der for å studere PSG, som er Uniteds motstander i åttedelsfinalen i Champions League. Tidligere på dagen jublet de sammen for Manchester Uniteds 1-0-seier borte mot Leicester.

Var det en ting Solskjær garantert la merke til, var det hvordan Lyon problemfritt gang på gang skar seg gjennom PSG-forsvaret. Vertene havnet under etter en tidlig Angel Di Maria-scoring, men vant til slutt en underholdende toppkamp 2-1. Det sørget Moussa Dembélé og Nabil Fekir (straffe) for.

– Solskjær må ha likt det han så. Vi startet kampen bra, men så mistet vi konsentrasjonen og spilte ingen god 1. omgang. Neste tirsdag, i Manchester, er det en annen konkurranse og en annen atmosfære, sa PSGs stopperstjerne Thiago Silva til L'Equipe etter kampen.

– Vi møter et fantastisk lag. Manchester United har vunnet ni av de ti siste kampene, la brasilianeren til.

Om åtte dager møtes den franske stormakten og Manchester United i første av to kamper i 8-delsfinalen i Champions League.

Mbappé: – Ikke bekymret

PSGs franske juvel, Kylian Mbappé, bruker ikke energi på kampen før møtet med landsmann Paul Pogba og Co.

– Det har ikke gått opp for oss hvor mange muligheter vi har. Jeg er ikke bekymret for Champions League-kampen. Vi må ta en kamp om gangen og vente på Champions League, sier 20-åringen ifølge Daily Mail.

Heller ikke PSG-trener,Thomas Tuchel, er engstelig før møtet med Solskjærs United.​

– Jeg er ikke bekymret for Manchester United. Jeg så noen ting jeg vil forbedre, men jeg likte andreomgangen, sa Tuchel etter 1-2-tapet for Lyon.

Til tross det første ligatapet denne sesongen ser Kylian Mbappé noe positivt fra kampen mot Lyon.

– Det føltes godt å spille slike kamper. Å møte lag som spiller på sitt beste er bra før de kommende kampene. Det er opp til oss å vinne, sier franskmannen og innrømmer at det er tøft å spille uten superstjernen Neymar som er ute med langtidsskade:

– Målet var å forbli ubeseirede og vi vil prøve å unngå et nytt tap før sesongen er over. Det er vanskelig å spille uten Neymar, men vi må bare akseptere det.

Neymar ble skadet også forrige sesong i februar, nå mener Mbappé at det er opp til resten av laget å vise at de har lært fra forrige gang de måtte klare seg uten sin brasilianske driblekunstner.

– Forrige sesong var han også skadet og det hadde vært fint om vi ikke gjorde de samme tabbene. Om vi gjør det, så har vi ikke lært noen ting, sier 20-åringen fra Paris.

Endret seg

Manchester United ble av mange sett på som nesten sjanseløse da mesterligatrekningen til åttedelsfinalene ble gjort før jul, men siden har bildet forandret seg en god del.

Sparkingen av José Mourinho og Solskjærs påfølgende inntog som vikarmanager har blåst nytt liv i United. Rødtrøyene er ubeseiret under kristiansunderen og har vunnet ni av ti kamper. Rekken inkluderer to sterke borteseirer mot Tottenham og Arsenal.

Første kamp mot PSG spilles på Old Trafford 12. februar, mens returen går 6. mars på Parc des Princes i den franske hovedstaden.​

Se Manchester United - Paris Saint-Germain på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo tirsdag 12. februar fra klokken 20.00.