Solskjær mimrer før debuten som CL-manager:

– De største kveldene i karrieren min var i Champions League

Tirsdag tar Ole Gunnar Solskjærs Manchester United imot PSG på Old Trafford. Der håper nordmannen å gjenskape «helt spesielle øyeblikk» på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-PSG på TV 2 Sumo og TV 2 Sport 1 tirsdag fra 20.00 (kampstart 21.00)!

– De største kveldene i min karrière var i Champions League. Når du kommer til dette stadiet i turneringen, og flomlysene er på, er det slike kamper du virkelig ser fram til. Når hymnen går på stadion, er det helt spesielle øyeblikk på Old Trafford, sier Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United-manageren snakker til UEFAs offisielle Champions League-magasin i oppbyggingen til det som tirsdag blir hans managerdebut i Europas gjeveste klubbturnering.

PSG-skryt: – Fantastisk å se hvordan de har utviklet seg som klubb
På motsatt banehalvdel på Old Trafford står Paris-Saint Germain, et lag som av mange er regnet blant de ypperste favorittene i turneringen denne sesongen, men Solskjær ser frem til utfordringen som venter hans lag.

– Paris-Saint Germain er noe av det tøffeste du kan få, men det er noe vi ser frem til. De er et fantastisk lag. Det er fantastisk å se hvordan de har utviklet seg som klubb de siste ti-tolv årene. Det er en test for en klubb som Manchester United, sier nordmannen.

Oppgjøret er blitt sett på som en av Solskjærs store tester i jobben som han overtok etter José Mourinho kun to dager etter trekningen av åttedelsfinalene fant sted i desember. Den vikarierende Manchester United-manageren bruker gode minner fra egen spillerkarriere når han forbereder laget til det som venter.

– Vi må forberede oss på det vi skal gjøre. Vi må finne tilbake til Manchester United-måten å spille på. Jeg tror ikke mange lag nøt kveldene på Old Trafford da vi var i slaget, sier 45-åringen.

Mimrer tilbake til 99: – Tenkte ikke over konsekvensene
Selv skrev han seg inn i historiebøkene på Old Trafford med matchvinnerscoringen i nettopp Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. Når Europas gjeveste klubbturnering starter opp igjen med gigantoppgjøret i Manchester denne uken, med Solskjær i sjefsstolen for hjemmelaget, er det neppe mange som ikke selv mimrer seg snaut 20 år tilbake i tid. Solskjær innrømmer at øyeblikket er helt spesielt, men forteller også om at det på den tiden ikke føltes slik.

– Jeg tenkte ikke over konsekvensene av scoringen. I tiden som har gått siden, kan du sette deg tilbake. Man har møtt så mange mennesker, og mange av dem har sagt at det var den beste kvelden i deres liv. Når jeg ser tilbake på det nå, var det sannsynligvis det beste øyeblikket i min karriere. Men der og da tenker man ikke slik på det. Man tenker bare at man har gjort jobben sin, sier han.

Ferguson-skryt: – Som en far nummer to
Den jobben kan ingen ta fra ham, og med sine 126 mål på 366 kamper i alle turneringer for klubben, alle under den legendariske manageren Sir Alex Ferguson, skrev nordmannen seg inn med gullskrift i historiebøkene mellom 1996 og 2007. Forut for Champions League-debuten som manager, blir det også naturlig for Solskjær igjen å måtte svare på spørsmål om innflytelsen skotten har hatt på hans egen karriere.

Han var som en farsfigur, som en far nummer to. Man snakket sammen, man spurte om ting. I begynnelsen handlet det bare om å lære så mye man kunne, for han var som et fotball-leksikon. Uansett hva man spurte om, hadde han et svar. Man tenkte «han vet virkelig hva det går i». Han gav meg selvtillit til bare å gå utpå der og uttrykke mine gode sider som fotballspiller. Jeg må si at måten han var manager for meg på også er den måten jeg har tilnærmet meg min egen managerstil, sier Solskjær.

Se hele saken øverst. Der ser du også Solskjær både komme med skryt til Marcus Rashford og fortelle hva angriperen må bli bedre på!

Se Manchester United-PSG på TV 2 Sumo og TV 2 Sport 1 tirsdag fra 20.00 (kampstart 21.00)!