De som eier en Tesla Model 3 lar seg begeistre. Det viser en ny undersøkelse.
De som eier en Tesla Model 3 lar seg begeistre. Det viser en ny undersøkelse.

Disse bilene gir eierne mest glede

Ny undersøkelse byr på overraskelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bil er ved siden av bolig og hytte en av de største investeringene vi gjør. Dessuten er det ofte, i motsetning til hus og hytte, som regel en relativt dårlig investering. I alle fall rent økonomisk.

Derfor mener vi at det er viktig å velge en bil som gjør deg glad. En bil som får smilet til å bre seg over leppene og øker pulsen litt hver gang du åpner garasjeporten. Iikke en bil som gjør at du sukker og tenker – nei, så trist og kjedelig, når du ser den...

Slike opplevelser finnes det omfattende kundeundersøkelser på. En av de største og mest anerkjente er fra amerikanske Consumer Reports. De har nettopp offentliggjort en ny, der mer enn en halv million bileiere har deltatt.

Elbil vil aldri bli morsomt?

Spørsmålet var veldig enkelt. Det lød som følger: Om du skulle kjøpt bil igjen nå – ville du da valgt samme merke og modell?

I tillegg ble de gitt karakterer i seks ulike kategorier: Kjøreglede, komfort, hvor mye bil for pengene, utseende, og til slutt lydanlegg og klimaanlegg.

Ved å analysere og kategoriserie disse dataene, har de nå rangert de ti bilmodellene som har de mest fornøyde eierne.

På topp 10-listen er det tre fullelektriske biler inne, hvilket i seg selv er oppsiktsvekkende høyt. Undersøkelsen er tross alt gjort i bilens hjemland, USA. Det sier heller ikke så rent lite om skiftet bilismen er midt oppe i akkurat nå. Det er ikke akkurat flust av "Dollar-glis" med V8-motor på denne listen… En liste som kanskje også er et lite spark på leggen til alle som påstår / påsto at elbiler aldri vil bli morsomt.

Bilkjøp uten å tape penger? Klart det er mulig!

Porsche 911 har for vane å gjøre det godt i undersøkelser som dette. I år er ikke noe unntak og de tar hjem en hederlig andreplass – dog bak Tesla Model 3.
Porsche 911 har for vane å gjøre det godt i undersøkelser som dette. I år er ikke noe unntak og de tar hjem en hederlig andreplass – dog bak Tesla Model 3.

Tesla og Porsche på topp

Helt til topps gikk modellen som akkurat i disse dager er klar for norske landeveier og for tusenvis av spente norske kjøpere som har ventet lenge: Nemlig Tesla Model 3.

Den har allerede blitt solgt en god stund i USA og kundene er altså fornøyde, så langt. Det bør også være betryggende for de som venter den her hjemme.

Topp 10-listen:

  1. Tesla Model 3
  2. Porsche 911
  3. Genesis G90
  4. Chevrolet Corvette
  5. Tesla Model S
  6. Toyota Avalon
  7. Kia Stinger
  8. Chevrolet Bolt
  9. Toyota Prius
  10. Dodge Challenger

På andreplassen finner vi ekte bil-legende, nemlig Porsche 911. En klassisk sportsbilmodell som alltid gjør det godt i undersøkelser som dette.

På tredjeplass finner en bil som ikke selges i Europa, Genesis G90, som litt enkelt fortalt er en stor luksusutgave av en Hyundai, produsert i Sør-Korea.

Mens vi på fjerdeplassen finner en skikkelig amerikaner, da i form av den legendariske sportsbilen Corvette med aner tilbake til 50-tallet. Og her er det V8-motor under det lange panseret!

Mens Tesla er ubeskjedne nok til å kapre femteplassen også, da med Model S. Foran den store sedanen Toyota Avalon (selges ikke i Europa) og Kia Stinger på syvendeplassen.

Fikk sjokk-beskjed: Reparasjonen koster like mye som bilen er verdt

Dodge Challenger er ikke så vanlig på våre breddegrader, men de som eier denne smiler trolig når garasjeporten åpnes.
Dodge Challenger er ikke så vanlig på våre breddegrader, men de som eier denne smiler trolig når garasjeporten åpnes.

Hummer og kanari

På åttendeplass finner vi nok en elbil, nemlig Chevrolet Bolt, som er samme bilen som vi her hjemme kjenner som Opel Ampera-e. På niendeplass er det en bil mange vil nikke gjenkjennende til, men kanskje ikke akkurat av lidenskap og kjøreglede. Toyota Prius forbinder vi vel mer med det trygge, forutsigbare og driftssikre.

Den tiende og siste plassen tar Dodge Challenger, som er nok et amerikansk bilikon med lange tradisjoner.

Mye forskjellig på denne topp 10-listen med andre ord. Men en ting har de felles – nemlig at eierne er veldig glade i bilene sine.

Les også: Slik gikk det da vi dro til fjells med elektrisk SUV

Video: Verdens mest solgte bil gjør comeback