TWINDER: Nå har det kommet en ny måte å legge ut kontaktannonser på.
TWINDER: Nå har det kommet en ny måte å legge ut kontaktannonser på. Foto: Twitter/Skjermdump

Nytt, norsk datingfenomen: – Her kan du ikke skjule personligheten din

Den nye Twitter-trenden #Twinder går som en farsott, og det ser ut til at norske brukere spontant har fått en ny måte å date digitalt på.

En ny versjon av digital dating har fått en plutselig oppblomstring, og mange kaster seg med på det nye datingfenomenet.

Den nye emneknaggen Twinder er en sammensetning av ordet Twitter og Tinder, og det er nettopp på det sosiale mediet Twitter at innleggene legges ut.

Her publiseres digitale kontaktannonser offentlig, og trenden går som en farsott i hele Norge.

#Twinder

De fleste norske Twitter-brukerne legger ut twittermeldinger med beskrivelse, bilde og fullt navn.

Emneknaggen er en rak motsetning til de anonyme kontaktannonsene som tidligere ble publisert i aviser. Siri Furre (39) fra Akershus er én av de mange som har kastet seg på.

– Jeg tenkte ikke at dette kom til å ta av på den måten det har gjort. Jeg tenkte bare: «Jaja, shit au», og skrev et innlegg, sier Furre.

Selv er hun høyt utdannet og er svært yrkesaktiv. Hun føler folk kan ha en tendens til å gå i motsatt retning når hun forteller om doktorgraden.

– Om det dumper noe inn i innboksen, så er det bare fint. Jeg blir jo spurt om hvordan jeg skal møte noen når jeg bare er på jobb, sier Furre.

Hun føler det ofte ligger mange forventninger knyttet til datingsider på nett, og syns derfor det er en setting som ikke fungerer for henne.

– Å skrive et slikt innlegg er en veldig smal sak for meg. For mange andre kan det derimot være en terskel, og da kan hjelpe at folk som meg kan vise at det er helt ufarlig.

– Artig greie

Også Rune Eian har lagt ut et innlegg på Twitter med emneknaggen Twinder. Heller ikke han tenkte noe særlig over innlegget før han publiserte det.

– Jeg så et innlegg som var skrevet selvironisk, og synes det var artig. Jeg tenkte derfor at det kunne vært gøy å lage et lignende innlegg, forteller Eian.

Flere av de Eian følger hadde lagt ut Twitter-meldinger merket med #Twinder.

– Tror du at du vil få noen respons på innlegget?

– Jeg er veldig usikker på om jeg får noen meldinger. Det får man bare avvente og se, men det er mest for moro skyld, sier Eian.

Startet trenden

Catharina Dørumsgard er en av de to norske kvinnene som startet trenden søndag kveld.

Dørumsgard har over 2.000 følgere på Twitter, og når derfor ut til mange mennesker.

– Jeg tenkte rett og slett at dette var en enkel måte å organisere de som savnet noen å være sammen med. Både som kjæreste og som venn, forteller Dørumsgard til TV 2.

– Man kan ikke jukse

Dørumsgard håper emneknaggen kan være en måte å komme i kontakt med andre på. Selv har hun sett mange i feeden som ikke ønsker å være alene.

PERSONLIGHET: Catharina Dørumsgard håper det er mulig for andre å møte noen gjennom Twitter. Selv syns hun det er et forum som viser personligheten til brukerne. Foto:
PERSONLIGHET: Catharina Dørumsgard håper det er mulig for andre å møte noen gjennom Twitter. Selv syns hun det er et forum som viser personligheten til brukerne. Foto:

– At emneknaggen har blitt så populær viser at det er et behov. På Twitter ser man litt mer av hvem personen er, enn på andre steder. Man viser hvordan man kommuniserer med andre, forteller Dørumsgard.

Hun mener Twitter ikke bare viser hva man ønsker å si om seg selv, men også hva andre sier om dem.

– Man kan ikke jukse seg til en god personlighet. På Twitter er personligheten sentral, og jeg oppfatter at det er en stor grad av ærlighet.

Dørumsgard har selv skrevet mye om sønnen sin, som døde i høst. Hun deler åpent om sorg, og tror det er én av grunnene til at #Twinder ble til.

– Jeg er selv i en dyp sorg, men jeg vet at det også finnes fine ting. Jeg har opplevd Twitter som et veldig raust og varmt sted, og tenker man burde klynge seg til det som er fint.

Bruker humor

Det er ingen tvil om at flere bruker emneknaggen for å spre glede på sosiale medier.

Mens noen bruker emneknaggen som et middel for å få seg kjæreste, bruker andre den for mer humorfylte, eller lite selvhøytidelige, innlegg.

En bruker skriver:

«Mann, 52. Svetter og har hull i tennene. Med meg er det levd liv og ikke «reality». Bor i en nedslitt leilighet på østkanten. Er for tiden student. Ofte pengelens. Går for å være påståelig og kverulerende. Liker whisky, tobakk, blodig biff, poesi, rock n' roll og blues.»

En annen skriver:

«Jeg vil også gjøre #twinder :D 28 år gammel nørd som ikke kan kjøre bil og har bytta studier to ganger søker noen som vil dra meg med ut på eventyr og redde verden. kjønn er ikke viktig. jeg liker katter, bilder av verdensrommet og iskaffe. kan tilby bra kos og dårlig humor.»