Slik var pauseshowet

Maroon 5 avsluttet med monsterhiten «Moves Like Jagger» under det som i forkant var et kontroversielt og omdiskutert pauseshow under Super Bowl.

Natt til mandag gikk en av årets aller største begivenheter i USA av stabelen, den 53. utgaven av fotballfesten Super Bowl i Mercedes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia.

Men i amerikansk kultur er pauseshowet og reklamene vel så viktige og omtalte som selve kampen. Og årets pauseshow har vært spesielt omdiskutert og kontroversielt.

Hvordan kampen til slutt endte kan du lese her.

For ifølge Billboard skal blant annet popstjernen Cardi B ha sagt nei til å fremføre, i protest mot at den tidligere spilleren Colin Kaepernick ikke har har blitt plukket opp av noe lag den forrige sesongen.

PYRO: Det var et omfattende sceneshow da Adam Levine og Maroon 5 spilte under pausen i Super Bowl.
PYRO: Det var et omfattende sceneshow da Adam Levine og Maroon 5 spilte under pausen i Super Bowl. Foto: Streeter Lecka

Kaepernick ble verdenskjent da han i august 2016 nektet å reise seg for å hilse det amerikanske flagget under nasjonalsangen, i protest mot politivold.

Men Cardi B har medgitt at det var en vanskelig beslutning å si nei til det lukrative tilbudet.

– Jeg må ofre mye penger. Men det er én man som ofret jobben sin for oss, så vi må stå med han, sier artisten til nyhetsbyrået AP.

Også stjerner som Rihanna og Pink skal ha sagt nei til å delta, og komiker Amy Schumer skal ha sagt nei til å delta i en reklame i anledning kampen.

KONTROVERS:I 2016 ble Colin Kaepernick verdenskjent da han knelte under nasjonalsangen før en kamp. At han senere ikke fikk ny kontrakt med et lag, har skapt kontroverser rundt årets pauseshow i forkant av Super Bowl.
KONTROVERS:I 2016 ble Colin Kaepernick verdenskjent da han knelte under nasjonalsangen før en kamp. At han senere ikke fikk ny kontrakt med et lag, har skapt kontroverser rundt årets pauseshow i forkant av Super Bowl. Foto: Marcio Jose Sanchez

Til tross for boikotten, dukket Cardi B opp i en Pepsi-reklame sammen med blant annet Steve Carell og Lil Jon i første omgang.

Underholdningsshow

Årets hovedbegivenhet under pauseshowet ble ledet av Maroon 5 og vokalist Adam Levine, omgitt av fyrverkeri og pyroteknikk på en scene formet som en gigantisk «M», møtt til øredøvende jubel fra fansen.

Rapperen Big Boi (høyre) er fra Georgia, staten Super Bowl ble avholdt i år.
Rapperen Big Boi (høyre) er fra Georgia, staten Super Bowl ble avholdt i år. Foto: Christopher Hanewinckel

Bandet startet med en rekke av sine tidligere kjente låter, før en skjorteløs Levine avsluttet etter ni låter med monster-hiten «Moves Like Jagger».

De spilte også låten de har laget sammen med Cardi B, «Girls Like You», men da uten samarbeidspartneren.

Lokal stjerne

Siden kampen ble avholdt i Atlanta, Georgia, deltok også den lokale rapstjernen Big Boi (tidligere kjent fra Outkast) og Travis Scott sammen med Maroon 5.

Situasjonen med Kaepernick ble ikke omtalt under pauseshowet.

Ikke imponert

Nyhetsbyrået APs anmelder er ikke imponert over konserten.

– Det er en rekke ord du kan bruke til å beskrive Maroon 5's pauseshow: Tomt. Kjedelig. Enkelt. Søvndyssende. Verdt å hoppe over. Ikke tilfredsstillende. Unødvendig, skriver Mesfin Fekadu.

Artistene Chloe x Halle åpnet kampen med «America the Beautiful» og Grammy-vinneren Gladys Knight sang nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner».

De får derimot mye skryt av Fekadu.

I Norge gikk kampen, som startet klokken 00:30 natt til mandag, på Viasat 4.