MMA-utøver Cedric Marks har rømt fra en fengselstransport i Texas. (Kent County Michigan Sheriff's Office via AP)
MMA-utøver Cedric Marks har rømt fra en fengselstransport i Texas. (Kent County Michigan Sheriff's Office via AP)

Drapsmistenkt MMA-utøver rømte fra fengselstransport

En MMA-utøver som er mistenkt for å ha drept ekskjæresten og en venn av henne, er pågrepet etter å ha rømt fra varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cedric Marks rømte fra en privat fangetransport-bil i forbindelse med et stopp på en McDonalds-restaurant i Conroe, Texas søndag.

Det opplyste politisjef Dorcy McGinnis på en pressekonferanse i byen søndag kveld.

Det ble umiddelbart satt i gang en stor politijakt etter mannen. Ni timer senere ble han pågrepet, opplyser politiet. Detaljer rundt pågripelsen er foreløpig ikke kjent.

Mistenkt for dobbeltdrap

Der opplyste hun også at Marks formelt er mistenkt for å ha drept ekskjæresten Jenna Scott og vennen hennes Michael Swearingin, som begge forsvant 4. januar og ble funnet begravet i Clearview i delstaten Oklahoma 15. januar.

Amerikanske myndigheter omtalte Marks som «ekstremt farlig» da han var på rømmen.

Marks ble først pågrepet i Michigan forrige måned, mistenkt for å ha brutt seg inn i Scotts hjem i Temple, som er om lag 60 mil nord for Austin i Texas.

Besøksforbud

I juli i fjor ba Scott om besøksforbud for Marks, og anklaget ham for å ha kvalt henne til hun mistet bevisstheten med ved to tilfeller.

– Hver gang han tillot meg å få tilbake bevisstheten, fortsatte han å kvele meg til jeg mistet den igjen, skrev hun i en erklæring til retten. Likevel ble forespørselen om besøksforbud avvist.

I politiets første twittermelding om Marks' flukt fra fangenskap het det at han må svare for «tre ventende drapssiktelser». De utdypet ikke nærmere.

Politiet i Bloomington i delstaten Minnesota sier de også har Marks på radaren.

Det er i forbindelse med forsvinningen til April Pease, som var mor til ett av hans barn. Også hun hadde anklaget Marks for å kvele henne til hun mistet bevisstheten.

(©NTB/TV 2)