TÅLMODIG. I sju måneder har politiadvokat Knut Meek Corneliussen, Møre og Romsdal politidistrikt ventet på utlevering av ungareren som er siktet i en mystisk forsvinningssak i Molde. Foto: Arne Rovick/TV 2
TÅLMODIG. I sju måneder har politiadvokat Knut Meek Corneliussen, Møre og Romsdal politidistrikt ventet på utlevering av ungareren som er siktet i en mystisk forsvinningssak i Molde. Foto: Arne Rovick/TV 2

FABRIKKERTE SIN EGEN FORSVINNING I MOLDE:

Utlevert etter sju måneder i varetekt i Frankrike

ÅLESUND (TV 2): Ungareren som er siktet for å ha fabrikert sin egen forsvinning i Molde, er utlevert til Norge etter å ha sittet sju måneder i varetekt i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Romsdal tingrett har gitt politiet medhold i kravet om at den siktede ungareren skal varetektsfengsles i fire uker. Mannen er også underlagt brev- og besøkskontroll.

Mannen har i helgen vært i avhør ved Molde politistasjon og blir i dag fremstilt for Romsdal tingrett, med begjæring om varetektsfengsling i fire uker, skriver politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding mandag.

– Han er siktet for grov uriktig anklage, men siktede erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen, sier Meek Corneliussen.

Politiet argumenterer med at det foreligger bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare ved eventuell løslatelse.

Forsvant sporløst

Corneliussen ønsker ikke å kommentere nærmere hva som har kommet frem i avhørene av hensyn til videre etterforskning.

Det var i slutten av juni i fjor at ungareren ble meldt savnet av sin arbeidsgiver.

Et ektepar ble fengslet, siktet for å ha kidnappet mannen. Det ble blant annet gjennomført omfattende søk etter 37-åringen i Molde og et tjern i nærheten av huset til ungareren ble tømt for vann.

Dramatisk vending

Så dukket ungareren plutselig opp i Frankrike, og saken tok en dramatisk vending. Politiet mente han hadde fabrikkert bevis i den angivelige kidnappingssaken for å påføre ekteparet straffeansvar.

Politiet mener at ungareren rett og slett har iscenesatt sin egen forsvinning for å straffe ekteparet.

– Vi ønsker ikke kommentere nærmere hva som er grunnlaget for dette, har hele tiden vært svaret fra politiinspektør Knut Meek Corneliussen.

Utleveres

37-åringen har sittet fengslet i Frankrike siden i fjor sommer og utlveringsprosessen har tatt svært lang tid.

TV 2 er kjent med at politiet flere ganger har stått klar for å reise ned å hente ungareren, men først på lørdag lyktes de å få mannen til Norge.

Bakgrunn: