Pave Frans ble mottatt av kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahya da han ankom De forente arabiske emirater søndag. FOTO: APTN
Pave Frans ble mottatt av kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahya da han ankom De forente arabiske emirater søndag. FOTO: APTN

Her er Pave Frans på historisk besøk

Pave Frans er den første paven som noen gang besøker denne del av verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paven ankom De forente arabiske emirater søndag.

Vil bygge bro

Den historiske reisen blir et nytt ledd i Frans' forsøk på å bygge bro mellom kristendom og islam.

– Jeg er glad for at jeg i deres kjære land kan skrive et nytt kapittel om forholdet mellom religioner, sier paven i en video offentliggjort i forkant av besøket.

Før paven gikk om bord i flyet fra Roma, oppfordret han Emiratene og de øvrige landene i militærkoalisjonen om å respektere våpenhvilen.

– Jeg ber alle involverte parter og verdenssamfunnet for øvrig om å utvise respekt for avtalene og å legge til rette for at matforsyninger kommer fram, sa han.

– Befolkningen i Jemen er utslitt av den langvarige konflikten, og et stort antall barn sulter men får ikke tilgang til matlagrene, sa han videre.

Paven skal være i landet fram til tirsdag. Det er første gang at et overhode for den katolske kirke setter sin fot på Den arabiske halvøy.

Forholdet til islam er høyt prioritert av den argentinske paven, som tidligere har besøkt flere andre muslimske land. I 2014 var han både i Jordan, Tyrkia og på den okkuperte palestinske Vestbredden.

Han dro i 2017 også til Egypt, hvor han besøkte al-Azhar-universitetet – regnet som verdens fremste sunnimuslimske lærested.

Dødsstraff for å konvertere

I De forente arabiske emirater skal han blant annet besøke en katolsk kirke i Dubai. Kirken brukes i stor grad av utenlandske arbeidere fra asiatiske land – en gruppe som ofte må jobbe under svært tøffe kår i Emiratene.

Selv om kristne i Emiratene får lov til å dyrke sin religion, er misjon strengt forbudt. Muslimer som forsøker å bytte religion, kan i ytterste konsekvens straffes med døden.

(©NTB/TV 2)