Scoret med hodet, foten og armen (!)

– Agüero våkner alltid til live når han trengs som mest, sier TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Arsenal 3-1

Tre mål av Sergio Agüero var akkurat det Manchester City trengte for å sette ytterligere press på Liverpool.

Argentineren var i fyr og flamme i oppgjøret mot Arsenal. Allerede etter 47 sekunder stupheadet han City i føringen. Arsenal utlignet raskt, men det var likevel den argentinske spissen det meste skulle handle om i kveld.

​Se alle målene i videovinduet øverst!

Helt på tampen av en svært så innholdsrik førsteomgang sendte måltyven City opp i 2-1. Fra kort hold trillet han inn målet, men det var det som skjedde i forkant som var aller vakrest. Gündogan åpnet opp forsvaret med en vakker pasning til Sterling, og på direkten slo engelskmannen inn på tvers til den årvåkne måltyven.

– Dette er et våpen som City har. Men det er så sykt vanskelig å få til. Det må times ekstremt bra, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.​

Spissens tredje mål for kvelden var av det mer spesielle slaget. Agüero kom skliende inn i boksen og ballen traff både magen og armen, før den trillet sakte over mållinjen. Arsenal-spillerne ropte på hands, men det ble ikke dømt.

– Den er muligens så vidt borti armen, men det er uansett ikke hands. Det er et godkjent mål, og det er riktig, sier Thorstvedt.

Det var 30-åringens tiende hat trick i Premier League. Kun Alan Shearer (11) har flere.

– Agüero våkner alltid til live når han trengs som mest. Det er helt fantastisk å score tre mål i en toppkamp, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Seieren betyr at City er to poeng bak Liverpool, men med én kamp mer spilt. Liverpool møter West Ham på bortebane mandag kveld.

– Manchester City gir svar på tiltale etter midtuken. Dette var en overbevisende og sterk seier. City legger press på Liverpool nå, sier Hangeland.

Agüero: – Ser ut som hands
​Den argentinske måltyven hadde et stort smil om munnen etter kampslutt.

– Jeg er veldig glad. Men det viktigste er å vinne. Jeg trodde den gikk i brystet, men når jeg ser på reprisen ser det ut som det er hands, sier Agüero.

– Vi må kjempe i hver kamp nå. Nå må vi tenke på den neste kampen mot Everton. Den vil bli veldig vanskelig, sier argentineren.

City-manager Pep Guardiola var svært fornøyd med sine gutter etter den overbevisende seieren.

– Det var en veldig god kamp av oss. Vi kontrollerte kampen mot et bra lag, sier spanjolen.

– Alle vet hvor viktig han er. Han gir alltid alt. Han har alltid scoret mye mål, sier Pep om Agüero.

Vill åpning
​Det tok ikke mer enn 47 sekunder før vertene tok ledelsen. Arsenal-forsvaret klarte ikke å klarere, og i boksen stanget Agüero inn 1-0 med en stupheading etter et innlegg fra Laporte.

– Det er en herlig stupheading, sa Thorstvedt om målet.

Og kun minutter senere var argentineren igjen i fokus. Spissen ropte på straffe etter en duell med Mustafi, men dommer Martin Atkinson vinket spillet videre.

Etter åtte minutter fikk vertene nok en ball i nettet, men Laporte ble korrekt avvinket for offside.

To minutter senere var det Arsenal sin tur til å få nettsus. Monreal stusset videre en corner til forsvarskollega Koscielny, og franskmannen kastet seg ned og kriget ballen i mål fra kort hold.

– Det er en kalddusj for Manchester City! De så ut til å ha full kontroll, sa Kasper Wikestad.

Men de lyseblå hevet seg etter baklengsmålet. Vertene hadde det aller meste av ballinnehavet, og satte Arsenal-forsvaret under kraftig press. Utover i omgangen viste Gunners frem flere kontringer som viste at også de hadde planer om å score flere mål på Etihad. Torreira fikk også vist frem sitt tunge skudd, men forsøket gikk rett i blokken.

Tok ledelsen etter perleangrep
Like før pause vartet City opp med et praktangrep av de sjeldne. Etter flere pene kombinasjoner åpnet Gündogan opp forsvaret med en smart ball til Sterling, og angriperen spilte ballen helt perfekt inn mot bakerste stolpe. Der var selvsagt Agüero på plass og prikket inn 2-1 fra kort hold.

– Det er et kunstverk av en scoring, sa Wikestad.

Dermed kunne Pep Guardiola og gjengen ta pause med ledelse og en god dose nyvunnet selvtillit.

Det var også City som kom til den første store sjansen etter hvilen. Leno slet med å holde et hardt skudd fra De Bruyne, men tyskeren fanget sin egen retur i siste liten.

Fikset hat trick med spesiell scoring
​Etter 60 minutter var Agüero igjen på plass i boksen. Sterling svingte seg forbi to forsvarere, før han trillet ballen inn til argentineren som kom skliende. Ballen traff både magen og armen, før den så vidt rullet over mållinjen.

– Den treffer armen. Det er uforskyldt, men han får en enorm fordel av det, sa Hangeland.

Arsenal-spillerne ropte på hands, men ble ikke hørt av kamplederen. Dermed kunne Agüero juble for et nytt hat trick. Ti minutter før slutt ble argentineren tatt av banen til fordel for Gabriel Jesus.

Seieren gjør at City nå er to poeng bak Liverpool, men ligalederne møter West Ham mandag kveld. Arsenal er nå på sjetteplass, ett poeng bak Manchester United.

Slik stilte lagene:

Manchester City: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte; Fernandinho, Gündogan, Bernardo Silva, Sterling; De Bruyne (Mahrez fra 86), David Silva; Agüero (Gabriel Jesus fra 80).

Arsenal: Leno; Mustafi (Mavropanos fra 79), Koscielny, Monreal; Lichtsteiner, Torreira, Guendouzi, Kolasinac (Suárez fra 66); Iwobi (Ramsey fra 66), Lacazette, Aubameyang.