Snøfallet skaper både problemer og glede i villaområdet i Hägersten, Stockholm.


Foto: Henrik Montgomery/NTB scanpix
Snøfallet skaper både problemer og glede i villaområdet i Hägersten, Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/NTB scanpix Foto: Henrik Montgomery/tt Nyhetsbyrån

Komplett snøkaos i Sverige

Kraftig snøvær og sterk vind har ført til trafikkaos i deler av Sverige. Fly er innstilt, tog står stille, veier er uframkommelige. Og tusenvis er uten strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag falt det store mengder snø over deler av midtre Sverige. Samtidig blåser det sterk vind.

Det svenske Trafikverket advarer mot strømledninger som rives ned når snøtunge trær velter.

– Det har vært problemer med planoverganger der bommene ikke fungerer som de skal i snøen og vinden, sier Katarina Wolffman i Trafikverket til nyhetsbyrået TT.

Trær som faller over veiene skaper også problemer for biltrafikken. Og når brøytebilene ikke rekker å måke unna på de mindre veiene, blir det trafikkaos.

I stockholmsområdet var flere tusen husstander uten strøm søndag formiddag. Tung, våt snø legger seg på trær og grener, som igjen legger seg over ledningsnettet og river dem ned, sier en talsmann for strømselskapet Vattenfall.

snømåking i falun søndag. Foto: Ulf Palm/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
snømåking i falun søndag. Foto: Ulf Palm/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix Foto: Ulf Palm/tt Nyhetsbyrån

Store deler av kollektivtrafikken i stockholmsområdet hadde søndag ettermiddag store forsinkelser. Og det var stopp i deler av togtrafikken. På Arlanda flyplass var mange flygninger enten forsinket eller innstilt.

Uværet skal ifølge meteorologene vare i noen dager framover.

(©NTB)