sendte solskjær tilbake på vinnersporet:

– Det er perfeksjon

Kombinasjonen Pogba og Rashford sørget for United-seier mot Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester - Manchester United 0-1

Marcus Rashford ble foretrukket som enslig spiss i bortemøtet med Leicester. Etter kun åtte minutter viste han hvorfor. Engelskmannen dempet en nydelig Pogba-pasning på utsøkt vis, før angriperen smalt inn 1-0.

– Det er så nydelig. Det er perfeksjon. Det går ikke an å gjøre det bedre. Det er helt strålende. Det trenger ikke å være tiki-taka for at det skal være vakkert, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

​Se målet i videovinduet øverst!

– Han er så forbanna god i fotball, sier Simen Stamsø-Møller om Pogbas praktassist.

Leicester var fullt på høyde med United etter baklengsmålet, men de blåkledde klarte ikke å overliste David de Gea. Dermed er Ole Gunnar Solskjær og co. tilbake på vinnersporet. I midtukekampen mot Burnley gikk United på sitt første poengtap under Solskjær da det ble 2-2 på Old Trafford. Etter søndagens seier er laget nå to poeng bak Chelsea i kampen om topp fire.

– Det var ikke så mye som skilte lagene i dag. Det var en klassescoring som var forskjellen, sier Thorstvedt.

Solskjær: – Alle gir meg hodepine
​Til tross for en del sjanser imot, Solskjær er fornøyd med hvordan laget fikk ryddet unna til slutt.

– Vi forsvarte oss veldig bra de gangene vi ble satt under press. David hadde flere gode redninger og vi hadde mange gode klareringer og blokkeringer, sier Solskjær.

Nordmannen har nå gått ti kamper uten å tape etter at han tok over før nyttår.

– Når man kommer til en klubb som Manchester United, tenker man ikke at man kommer til å tape en kamp. Med denne stallen har man sjansen til å vinne hver kamp. Vi roterte litt i dag, men alle som spilte gir meg hodepine, for i neste kamp må jeg sette noen andre på benken, sier en smilende Solskjær.

Lindelöf: – Vi har god selvtillit
​– Vi visste at det ville bli en vanskelig kamp. Planen var at de skulle ha en del ball, men at vi skulle ta dem på kontringene. Det gikk helt ok, sier Victor Lindelöf til TV 2.

– Vi burde ha kontrollert andreomgangen litt bedre. Men vi holdt nullen og vant, så vi er glade, sier svensken.

Forsvaren er fornøyd med at laget klarte å slå tilbake etter poengtapet tidligere i uken.

– Vi har spilt mye bra fotball i det siste, men vi ville komme tilbake og ta tre poeng i dag. Vi har god selvtillit i hele gruppen.

Skuslet bort kjempesjanse - scoret like etter
​Det tok fire minutter før Marcus Rashford kom til kampen første store sjanse. Luke Shaw slo et smart innlegg mot bakerste stolpe, og der møtte angriperen ballen med hodet, men headingen gikk like over mål.

– Den headingen burde han ha fått mer ut av, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Men kun fire minutter senere fikk spissen en ny mulighet, og den sløste han ikke bort.

Pogba chippet gjennom en lekker ball til Rashford. Engelskmannen dempet ballen perfekt før han avsluttet presist ned i det venstre hjørnet.

– Den pasningen fra Pogba er fotballkunst. Det er ikke mange spillere som klarer det. Og mottaket og avslutningen til Rashford er perfekt. Det er ikke tvil om at den spissen der er full av selvtillit for tiden, sa Mathisen.

Det var spissens niende ligamål for sesongen.

– Solskjær kan umulig like det han har sett
​United produserte lite sjanser i perioden etter scoringen. Mot slutten av omgangen skapte Leicester flere farligheter på dødball, men Solskjærs menn kunne likevel gå til pause med ledelse.

Jesper Mathisen var lite imponert over hvordan United-forsvaret fremstod på de mange dødballsituasjonene.

– Solskjær kan umulig like det han har sett på defensive dødballer så langt i kampen, sa Mathisen.

På tampen av omgangen kunne Leicester ha blitt redusert til ti spillere etter at Nampalys Mendy satte inn en grisete takling på Ander Herrera, men dommer Mike Dean mente det holdt med gult.

– Det er både stor kraft og høye knotter. Da hjelper det ikke at han treffer ballen. Det er nærmere rødt kort enn ikke kort, sa Mathisen.

Farlig Vardy-brasse
​Det var Leicester som kom best i gang etter pausepraten. Både Harvey Barnes og James Maddison kom til gode muligheter i løpet av de første minuttene.

Etter 60 minutter fikk Leicester frispark i god posisjon. Forsøket fra Maddison gikk i muren, men ballen falt likevel til Vardy, som på akrobatisk vis brassesparket ballen mot mål. De Gea var med på notene, men det var ikke langt unna at spanjolen ga en farlig retur.

– Leicesters klart største sjanse til nå, sa Mathisen.

Etter 66 minutter tok Solskjær ut Alexis Sánchez, som ikke hadde en stor kamp. Inn kom Anthony Martial. Men det var fortsatt Leicester som skapte sjansene på King Power Stadium.

Unggutten Barnes avsluttet et angrep med en avslutning fra skrått hold, men forsøket gikk til side for mål. Senere fikk Ghezzal prøve seg på et frispark. Angriperen sendte i vei et godt forsøk som var på vei rett i krysset, men der var Uniteds sisteskanse på plass.

– Det var et meget godt forsøk. Men de Gea vet hvor den ballen kommer, sa Mathisen.

Og vertene fortsatte å presse på for en utligning. Samtidig fikk United store rom til å kontre i. Fire minutter før fulltid fikk innbytter Romelu Lukaku sjansen til å sikre tre poeng, men det harde skuddet gikk rett på Schmeichel. Like etter fikk Vardy skyte fra elleve meter, men også den avslutningen gikk rett på keeper.

Begge lag fikk store muligheter i de kaotiske overtidsminuttene. Helt på tampen fikk Maguire sjansen til å score fra bakerste stolpe, men avslutningen sklei av foten. Dermed endte det 1-0 til Manchester United.

Slik stilte lagene:

Leicester: Schmeichel; Ricardo, Evans, Maguire, Chilwell; Mendy (Iheanacho fra 83), Ndidi; Gray (Okazaki fra 73), Maddison (Ghezzal fra 62), Barnes; Vardy.

Man. United: De Gea; Young, Bailly, Lindelöf, Shaw; Herrera, Matic; Lingard (Jones fra 90), Pogba, Sánchez (Martial fra 66); Rashford (Lukaku fra 77).