Hjemvendte Son reddet dagen for Spurs

Heung-min Son sørget for tre Tottenham-poeng med sen scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Newcastle 1-0

Newcastle var på vei mot nok et kruttsterkt resultat mot et topplag, men Heung-min Son ville det annerledes. Med åtte minutter igjen av ordinær tid scoret sørkoreaneren sitt tiende ligamål for sesongen.

Son, som også scoret i midtukekampen mot Watford, har nå scoret i begge kampene etter sin hjemkomst fra Asiamesterskapet.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Angriperen fyrte løs fra 18 meter. Skuddet gikk rett Martin Dubravka, men keeperen klarte ikke å stoppe skuddet.

– Han har vært en av Newcastles beste spillere denne sesongen. Han har reddet laget så mange ganger. Det er brutalt, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Scoringen gjorde at Spurs nok en gang dro i land en seier i sluttminuttene. Det betyr at Tottenham nå er oppe på en andreplass, men med én kamp mer spilt enn Manchester City.

– Både City og Liverpool sviktet i forrige runde. Nå starter Tottenham denne helgen med å vinne. Det er tre lag som kjemper om tittelen nå, sier Osnes.

Slik var kampen
​Det var Tottenham som var nærmest scoring i den første omgangen. Lucas Moura fikk en enorm mulighet etter et kvarter, men brasilianerens heading gikk utenfor mål.

– Det er en stor, stor sjanse, men headingen er ikke i nærheten av god nok, sa Trevor Morley.

Midtveis i omgangen var det Erik Lamela som fikk en sjanse. Innlegget fra Jan Vertonghen var av det presise slaget, men headingen fra Lamela var akkurat ikke god nok. Ballen smalt i tverrliggeren. Returen falt til Moura, men heller ikke denne gang traff angriperen mål.

Sissoko prøvde seg med et brukbar volleyforsøk kort tid før pause, men Dubravka stoppet skuddet. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Nytt stolpetreff
​Rondon var et uromoment også i førsteomgang, og kort tid etter hvilen var han frempå igjen. Spydspissen var både sterk og lur da han fikk headet mot mål fra fem meter, men forsøket gikk i stolpen og ut.

Etter 60 minutter var det slutt for Lucas Moura. Inn kom Fernando Llorente. Spanjolen kom tidlig til flere store muligheter. Tottenham presset på for scoring, og etter 82 minutter var det en hjemvendt Son som reddet dagen.

Først vant Llorente duellen, før Son dro seg fri og sendte i vei et skudd fra 18 meter. Skuddet gikk rett på Dubravka, men keeperen klarte likevel ikke å stoppe det.

– Det er en ball som skal være mulig å ta for Dubravka. Det er dårlig keeperspill, sa Simen Stamsø-Møller.

Det var det som skulle til for at Spurs dro i land nok en sen seier på eget gress. Resultatet gjør at Tottenham nå har sneket seg forbi Manchester City, riktignok med én kamp mer spilt.