MAKTDEMONSTRASJON: Ingen var i nærheten av Therese Johaug lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MAKTDEMONSTRASJON: Ingen var i nærheten av Therese Johaug lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Ustoppelige Johaug: vant første fellesstart for sesongen

Ingen var i nærheten av Therese Johaug som fortsetter å sanke seire.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug fortsetter å sanke seire da hun gikk inn til seier på NM-fellestarten i Meråker lørdag. Det ble NM-gull nummer ti for Johaug.

Ustoppelige Johaug gikk inn på 38,38 og vant med hele 56,4 sekunder foran Astrid Uhrenhold Jacobsen.

Kari Øyre Slind tok bronse.

– Det er veldig moro å gå skirenn når du kjenner at kroppen funker, du kan få luker, og du kjenner ta du får de svarene du vil. Det fikk jeg også i dag. Det var surt og kaldt uti der, men jeg prøvde å bite tennene sammen og fikk sekunder hele veien. Veldig godt fornøyd med det, sier Johaug til TV 2.

– Blir du lei av å høre at du er så suveren?

– Jeg går jo på ski og all den treningen jeg legger ned gjør jeg fordi jeg har lyst å bli best og vinne skirenn, så jeg prøver jo å legge til rette hver eneste dag og hver eneste økt om å nå toppen og være der, sier en smilende Johaug.

– Så lenge siden at jeg husker ikke

Konkurrentene klarte altså ikke å henge på Therese Johaug, og på pressekonferansen etter løpet ble gullvinneren spurt av TV 2 om når hun selv sprakk på et renn.

– Ehh ... når kan det ha vært? Det er så lenge siden at jeg husker ikke, sier Johaug.

For 12 år siden tok Johaug bronse på samme distanse under NM, også det i Meråker.

- Jeg husker spesielt godt pressekonferansen etterpå hvor Marit Bjørgen kalte meg en hjulvisp! Og Marit var nok litt i tvil om jeg hadde noe i VM å gjøre, men jeg tok jo bronse på tremila, sier Johaug med et smil.

Sesongens første fellesstart

Lørdagens fellesstart var den første for Johaug denne sesongen. Hun har vært overlegen i rennene hun har gått hittil i sesongen, men det var spenning til hvordan det ville gå på den første fellesstarten.

Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen dannet seg en ørliten luke i starten, men det tok ikke lang tid før Johaug dro i fra.

Avstanden fortsatte å øke, og etter 3,7 kilometer lå Johaug 8,8 sekunder foran Jacobsen. Over 27 sekunder bak fulgte blant annet Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Økte avstanden

Etter 4,7 kilometer hadde Johaug økt avstanden til Jacobsen med ytterligere to sekunder og lå nå 10,4 sekunder foran. Johaug gikk kontrollert og raskt i sporet, og det så ikke ut som noen ville klare å utfordre skiløperen fra Dalsbygda.

Og Johaug fortsatte å øke. På siste mellomtid før skibytte passerte Johaug 5,9 kilometer 16,9 sekunder foran utfordrer Jacobsen. Gruppen bak lå nå hele 40 sekunder bak.

Løp opp motbakkene

Johaug var ikke overraskende først inne til skibytte etter 7,5 kilometer. Med skøyteskiene på så det lekende lett ut for Johaug som nærmest løp opp motbakkene. På de første 700 meterne etter skibyttet hadde hun økt med nye syv sekunder til Jacobsen.

Etter 9,7 kilometer lå hun 33,4 sekunder foran Jacobsen.

Johaug vant til slutt med over 50 sekunder og leverte en maktdemonstrasjon da hun tok sitt tiende NM-gull.