DEBUT: Eirik Horneland ledet sin første kamp som Rosenborg-trener fredag kveld.
DEBUT: Eirik Horneland ledet sin første kamp som Rosenborg-trener fredag kveld. Foto: Wold, Ole Martin

Tap i Horneland-debuten: – Det var skrøpelig

Eirik Horneland ledet Rosenborg i kamp for første gang i 0-2-tapet for tsjekkiske Slavia Praha fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra sidelinjen så han et RBK-lag som verken var påskrudd til start eller like etter pause. I begge omgangene ble trønderne felt av en tidlig kontring, og de greide aldri å rette opp skaden i det som var deres første kamp i treningsturneringen Atlantic Cup i Portugal.

Etter bare tre minutter scoret Miroslav Stoch på en retur fra Rosenborg-keeper André Hansen. I forkant fikk Slavia Praha altfor enkelt lov til å spille seg inn bak Birger Meling.

Tsjekkerne slo til med nok et kontringsmål fire minutter etter sidebytte. Denne gangen var det Peter Olayinka som fikk nettsus.

– Skrøpelig

Praha-klubben kunne fort fått flere scoringer i oppgjøret på Estádio Algarve i Faro. Rosenborg trøblet fælt med å stoppe tsjekkerne fra farlige sjanser.

– Det var en skrøpelig omgang i forhold til forsvarsspillet. Vi har altfor store avstander i laget. Vi prøvde å presse på en ny måte og ha andre prioriteringer i forsvarsspillet, men det lyktes vi ikke helt med, sa Horneland til Eurosport etter første omgang.

Reddet på strek

Før pause sto Pål André Helland for det som var RBKs største sjanse i kampen. Skuddet hans ble reddet på streken.

Slavia Praha bruker treningsoppholdet i Portugal på å bli kampklar til møtet med Sander Berge og hans Genk i 16-delsfinalen i europaligaen. Første oppgjør der spilles 14. februar.

Rosenborgs neste treningskamp er mot danske AGF mandag.

(©NTB)