Reagerer på dyster spådom om Sarri: – Den synes jeg er drøy

Det brenner under beina for Chelsea-manager Maurizio Sarri. TV 2s ekspert mener imidlertid at det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Chelsea ble ydmyket av Bournemouth i vinduet øverst.

Fra kl. 15.30: Se Chelsea-Huddersfield på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Liverpool-legenden Jamie Carragher sår tvil om Maurizio Sarris fremtid i Chelsea.

«Sarri er på tynn is. Det har allerede kommet til et punkt der det er overraskende om han fortsatt er på Stamford Bridge neste sesong», innleder den tidligere stopperkjempen sin spalte i The Telegraph med.

– Jeg synes synd på Jorginho

Carragher legger frem to grunner til hvorfor han mener at det er slik.

Én av dem er London-klubbens nådeløse historie for å sparke managere. Den andre, og den Carragher legger mest vekt på, er Sarris motvillighet til å forandre på laget når det butter imot.

I Napoli var italieneren kjent for å stille med den samme startoppstillingen i kamp etter kamp. Selv om han ikke har vært like standhaftig i Chelsea, har han funnet en kjerne av spillere han har satt sin lit til.

Og ikke minst 4-3-3-formasjonen.

Flere managere har respondert ved å sette frimerke på den dyptliggende playmakeren Jorginho. Sist Bournemouths Eddie Howe.

«Jeg synes synd på Jorginho. Å bli mannsmarkert er vanskelig for enhver spiller – slik vi har sett med Eden Hazard. Når du blir mannsmarkert, er det et tegn på respekt. Jorginho trenger hjelp», mener Carragher.

«De beste managerne forandrer aldri idealene sine, men finpusser når de forstår hva motstanderne gjør. Sarris motvillighet til å gjøre det har bidratt til at folk har mistet troen», fortsetter han, og påpeker at selv byttene – Mateo Kovacic ut og Ross Barkley inn – er forutsigbare.

– Den er drøy

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener Carragher er vel kjapp på avtrekkeren når han spår at Sarri er ferdig ved sesongslutt.

– Den synes jeg er drøy. Det går ikke an å si noe om det nå. Resten av sesongen betyr utrolig mye, mener den tidligere Tottenham-keeperen, som også har forståelse for hvorfor Carragher kan tenke i de baner.

– Chelsea har drevet totalt motsatt av den måten man skal drive et firma på. De har sparket og holdt på hele veien, men har vunnet enormt mye pokaler. En kan ikke argumentere imot trofeene i skapet, men jeg håper at Abramovitsj (Chelseas eier, journ. anm) klarer å se det i et litt lengre løp. Sarri er fortsatt en kul fyr, og har vært en berikelse for Premier League, fortsetter han.

Nekter å justere

Januar var en frustrerende måned for den frittalende manageren. Etter nederlaget mot Arsenal, ble han sitert på at spillerne sine var «ekstremt vanskelig å motivere». Så, etter Chelseas største ligatap siden 1996, låste han angivelig støtteapparatet sitt ute av garderoben for å snakke med spillerne sine alene.

Den tidligere Napoli-manageren virker ikke som at han kommer til å lytte til Carraghers råd med det første.

– Hvorfor? Først og fremst vil jeg gjøre det bra med plan A. Jeg vil ikke forandre på noe som – i øyeblikket – ikke fungerer veldig bra. Først og fremst vil jeg se fotballen min bli spilt veldig bra. Så kan vi tenke på å forandre noe, sier Sarri, ifølge BBC.

Thorstvedt understreker at det ikke er bra dersom motstanderne lett klarer å lese Sarris mannskap, men liker at 60-åringen er tro mot sine ideer.

– På mange måter er det bedre med en filosofi enn en pragmatiker som Mourinho, som justerer seg etter forhold og materiell hele veien istedenfor å spille inn én stil. Jeg tror at du i lengden kommer lengst med en filosofi, sier TV 2s fotballekspert.

Bruker Klopp som eksempel

Sarri – som aldri har vunnet et trofé – maner til tålmodighet. Han påpeker at managerne som ligger øverst i Premier League – Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp og Pep Guardiola – alle har fått tid til å viderebringe sine ideer til spillergruppene.

– Engelsk fotball er i disse lagenes hender fordi de hadde en plan og var tålmodige. Den ene treneren kom for fem år siden, den andre for tre år siden og den tredje for to år siden, understreker han.

– Jeg vil påpeke at Klopp og Liverpool var på midten av tabellen i første sesong. Jeg tenker stort, og har lyst til å spille min fotball, fortsetter han.

Etter å ha hatt grepet om den viktige fjerdeplassen i Premier League, er det nå vidåpent etter to Chelsea-tap på rad. Arsenal ligger foran dem med flere scorede mål, mens Manchester United jager to poeng bak.

De blå fra London har en alle tiders mulighet til å slå tilbake når tabelljumbo Huddersfield kommer på besøk. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 15.30!