Reality-deltager dømt for å ha voldtatt lillebrorens kjæreste

Voldtekten fant sted på en fest i 2015. Mannen i 20-årene er i lagmannsretten dømt til fem års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet rykket i november 2015 ut til festbråk i en leilighet i Oslo. Der ble den tidligere reality-deltageren lagt i håndjern av politiet.

Under pågripelsen var mannen svært aggressiv. Han skal blant annet ha sagt følgende til politiet: «Du burde vite hvem jeg er og hva jeg gjør, la meg gå eller så kommer du til å slite».

Han ble satt i fyllearresten, der han sov til dagen etter.

Den fornærmede kvinnen hadde tilbragt natten hos en venninne. Her fortalte hun venninnen om voldtekten.

Først senere fikk politiet inn en anmeldelse fra en kvinne som forklarte at hun ble voldtatt av mannen under én time før han ble pågrepet. Voldtekten skjedde på samme adresse.

Sendte meldinger

Dagen derpå sendte mannen følgende melding til kvinnen:

«Hei, unnskyld for i går. Hvordan går det med deg? Kom akk hjem, husker du hva som skjedde ned politi Etc?».

Deretter forsøkte han å ringe henne på Facebook. Realitydeltakeren sendte deretter flere meldinger, blant annet en hvor det sto

«Hei NN. Skikkelig fylleangst fra i går. Har du det bra?»

Kvinnen med en lengre melding der hun beskriver hvordan hun opplevde det hun ble utsatt for.

Ifølge dommen slo mannen kvinnen flere ganger i ansiktet og holdt henne fast, før han voldtok henne.

Lillebrorens kjæreste

Mannen forklarte i retten at han oppfattet at kvinnen likte litt «røff sex», og at han mener hun signaliserte at hun var med på det. Lagretten mener derimot at den forklaringen har lite troverdighet.

«Lagmannsretten finner det hevet over enhver rimelig tvil at den seksuelle omgangen ble utført mot fornærmedes vilje og at hun ble voldtatt av tiltalte. Fornærmedes forklaring om det som skjedde, underbygges av en rekke omstendigheter.»

I dommen kommer det frem at mannen og den fornærmede kvinnen kjente hverandre fordi hun hadde et forhold til den dømte mannens lillebror.

Domfelt flere ganger

De to skal ha vært på arrangementer sammen. Reality-deltageren forklarte at han hadde et «konfliktfylt» forhold til broren.

Han er nå i Borgarting lagmannsrett dømt til fem års fengsel og en bot på 15.000 kroner. I tillegg er han dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til voldtektsofferet.

Dommen er noe mildere enn dommen fra Oslo tingrett, som lød på fem år og seks måneders fengsel, og en bot på 10.000 kroner.

Mannen er domfelt flere ganger tidligere, blant annet for oppbevaring og salg av narkotika, trusler mot politiet og veskenapping.

TV 2 har vært i kontakt med mannens forsvarer, Hanne Pentzen. Hun hadde ikke rukket å snakke med sin klient, og hadde per nå ingen kommentar til dommen.