VÅLERENGA-NEI: Isabell Herlovsen har ingen planer om å dra tilbake til Vålerenga etter lånekontrakten med Kolbotn går ut.
VÅLERENGA-NEI: Isabell Herlovsen har ingen planer om å dra tilbake til Vålerenga etter lånekontrakten med Kolbotn går ut. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Bestemt Herlovsen: Skal ikke tilbake til Vålerenga

På papiret skal Isabell Herlovsen tilbake til Vålerenga om ett år. Det har hun imidlertid ingen planer om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag var Isabell Herlovsen på sin første trening med Kolbotn.

Konflikten med Vålerenga endte i at Herlovsen skulle leies ut til klubben ut 2019. Dermed skal 30-åringen på papiret tilbake til Vålerenga i januar 2020.

– Vil det være mulig for deg å gå tilbake?

– Nei, sier en bestemt Herlovsen til TV 2.

– Da må det finnes en løsning etter denne sesongen her?

– Det må det.

– Du er trygg på at det gjør det?

– Ja, jeg er vel egentlig det. Det er ganske langt frem i tid.

Støtten fra familien: – Det har hjulpet veldig

Det har vært noen konfliktfylte måneder for Herlovsen etter uenighetene med Vålerenga. Angriperen legger ikke skjul på at det har vært en krevende tid.

– Det har som sagt vært en tøff og vanskelig periode, men nå som ting er ordnet er jeg begynt å se fremover og jeg gleder meg til å være i gang med fotball igjen, og være i en gruppe hvor jeg kan ha det gøy og føle at energien er på topp igjen, sier Herlovsen.

Hun forteller at familien, og særlig sønnen som hun ble mor til 2018 har vært en stor støtte i tiden som har vært.

– Det har hjulpet veldig. Det har tatt fokuset mitt litt bort fra det jeg har vært oppi. Selv om det har vært tøffe dager har han alltid vært der, vært blid. Og samboeren for den saks skyld, de har vært en veldig stor støtte. Hele familien min egentlig. Men livet går videre og jeg håper jeg får en god sesong her nå, sier Herlovsen.

Hun er fornøyd med at det til slutt kom en løsning og at hun fikk forlate Vålerenga til fordel for spill i Kolbotn.

– Jeg har vært i Kolbotn tidligere. Det er selvfølgelig nye spillere, men jeg kjenner klubben godt og gleder meg veldig til å bidra for de i år, sier angriperen.

Ingen kontakt med Knutsen

I desember truet Herlovsen med å legge opp som fotballspiller. Bakgrunnen skal ha vært et konfliktfylt forhold til Vålerenga-trener Monica Knudsen. Herlovsen uttalte til NRK i desember at hun ble «fysisk dårlig av å dra dit og ikke gledet seg til å dra på trening».

– Har du noe kontakt med Monica Knutsen nå?

– Nei.

– Det har du ikke tenkt til å ha heller?

– Det ønsker jeg ikke å svare på.

Muntlig kontakt eller ei, Herlovsen kan møte på både Knutsen og gamle lagvenninner da både Vålerenga og Kolbotn trener i Vallhall Arena gjennom vinteren. Dét tenker ikke Herlovsen så mye på.

– Jeg har pratet med noen av spillerne, og sånn er det jo bare. Nå er jeg i et nytt lag og jeg skal ha fokus på det jeg skal gjøre her. Så må jo Vålerenga ha fokus på det de gjør på den andre banehalvdelen, sier Herlovsen.

Ser frem mot ny sesong

Nå ser angriperen frem mot den kommende sesongen i sin nye klubb.

– Det er veldig deilig og godt å være i gang med et klubblag. Det har vært en lang periode med egentrening. Det er gøy å være i en gruppe igjen, sier Herlovsen som vil gi alt fremover:

– Jeg kan ikke si at jeg er på toppnivå, men jeg skal jobbe hardt og stå på for å komme i god form. Det er et VM til sommeren som jeg har lyst å være med i. Det er en fin gruppe jeg har kommet inn i nå med mye ungt, og jeg tror at jeg kan komme i god form her.