Youri Tielemans er klar for Leicester.
Youri Tielemans er klar for Leicester. Foto: Eric Gaillard

Tielemans klar for Leicester

Leicester signerer midtbanespiller Youri Tielemans på lån ut sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Belgieren har lenge vært regnet som et stort talent, og debuterte i Champions League allerede som 16-åring. Han har også fått 14 A-landskamper for Belgia og var en del av troppen som tok bronse i VM i Russland.

Tielemans vant den belgiske ligaen to ganger med Anderlecht før han signerte for Monaco sommeren 2017. Denne sesongen har 21-åringen startet 20 ligakamper og scoret fem mål for et Monaco-lag som har skuffet stort og ligger nest sist i Ligue 1.

Til klubbens egen TV-kanal sier Tielemans at han gleder seg til å komme i gang.

– Premier League er an av de beste ligaen i verden og da jeg var ung så jeg alltid Premier League-kamper. Jeg er veldig glad for å være er, sier midtbanespilleren.

– Det er en stor familie. Alle er snille og gode mot meg. Jeg tror det blir veldig bra her.

Erik Huseklepp har stor tro på Tielemans.

– Jeg tror de gjør en kjempelur signering i Tielemans. Han viste enorme takter i ung alder i Anderlecht, og har vist at han har et enormt potensiale. Han har ikke fått det så bra til i Monaco, men det er en klubb som har slitt utrolig denne sesongen.

– Her kan Leicester fort ha gjort et varp igjen ved å hente en ung, sulten spiller.

Som en del av avtalen går Adrien Silva motsatt vei. Midtbanespilleren har ikke lyktes etter overgangen til Leicester i fjor sommer, og er kanskje mest kjent for at han måtte vente en halv sesong på Leicester-debuten etter at papirarbeidet ble levert 14 sekunder for sent da han signerte i fjor sommer.

Silva har kun fått to ligakamper for Leicester denne sesongen, men har tidligere spilt i Sporting under Leonardo Jardim og skal være en favoritt hos Moncao-manageren, ifølge BBC.