Sommelier Liora Levi
Sommelier Liora Levi Foto: Lars M. Holand

det er nå på vinteren at skalldyrene er best:

Disse boblene passer perfekt til skalldyr

Visste du at det er nå på vinteren at skalldyrene er på sitt beste? Sommelier og vinkjenner Liora Levi har valgt ut 10 musserende viner i prisklassen 155 - 400 kr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10664101 (bu) Clerget Crémant de Bourgogne Brut, Burgund, Frankrike, kr. 154,90

Syrlig frukt på duft med innslag av urter. Saftig smak av grønne epler, lime og sitron. Hint av brødbakst i finish. Egner seg til skalldyr naturell.

10358901 (bu) Montelvini Asolo Prosecco Extra Brut, Veneto, Italia, kr. 174,90

Kjølig frukt på nesen med friske toner av blomster og sitrus. Knusktørr i munnen med smaker av eple og pære, noe lime i finish. Til reker og kreps.

Clerget Crémant de Bourgogne Brut,
Clerget Crémant de Bourgogne Brut,
Montelvini Asolo Prosecco Extra Brut
Montelvini Asolo Prosecco Extra Brut Foto: Trond W. Andersen

3721901 (bu) Champalou Vouvray Brut, Loire, Frankrike, kr. 214,90

Friske grønne epler og sitrus. Følger opp i munnen med syrlig frukt, lime, sitron og hint av hvite blomster. God lengde og mousse. Til skalldyrfatet.

10132001 (basis) Philizot & Fils Brut numéro 3, Champagne, Frankrike, kr. 249,90

Subtile toner av kjølig frukt og sitrus. Delikat munnfølelse av syrlige epler, gule plommer og et innslag av brøddeig i finish. Passer til gratinert sjøkreps eller kamskjell med smørsaus.

.

.

Champalou Vouvray Brut, Loire
Champalou Vouvray Brut, Loire
Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut, Lombardia
Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut, Lombardia

3310601 (bu) Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut, Lombardia, Italia, kr. 300,-

Hint av gul frukt og brioche. Sødmefulle smaker av fersken, aprikoser og gule epler. Lang fresh ettersmak. Flott følge til skalldyr med hollandaise eller kremet blåskjellsuppe.

4196801 (basis) Launois Blanc de Blanc Millesime 2005, Brut 2011, Champagne, Frankrike, kr. 349,90

Frisk og syrlig nese med toner av epler og sitrus. Følger opp i munnen med hvite blomster og kjeks. Mineralsk og konsentrert finish. Til kamskjell og reker .

4447701 (bu) Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut, Champagne, Frankrike, kr. 356,-

Frisk nese med toner av kjølig frukt og syrlige innslag. God oppfølging i munnen med friske limetoner, krønsjy grønne epler og noe blomster. Mineralsk tørr finish. Skalldyr naturell og hvit fisk.

6693501 (basis) Gonet-Medeville Premier Cru Blanc de Noirs Brut 2013, Champagne, Frankrike, kr. 364,-

Delikat nese med toner av røde epler og brioche. Følger godt opp i munnen med syrlig frukt og ren mineralsk tone i en knusktørr finish. Til rikere skalldyrretter og fisk.

Exton Park Blanc de Noir
Exton Park Blanc de Noir Foto: Trond W. Andersen
Nyetimber Classic Cuvee,
Nyetimber Classic Cuvee,

7345101 (basis) Nyetimber Classic Cuvee, England, kr. 396,-

Ren frisk nese med toner av røde epler, kjeks og sitrus. Saftig og syrlig med friske frukttoner med mineralsk fresh finish. Til skalldyr naturell om noe.

10358401 (bu) Exton Park Blanc de Noir, England, kr. 399,90

Aromatisk nese med hint av brødbakst og epler. Smaker tørt og syrlig av grønne epler og sitrus. Noe hvit stenfrukt og knusktørr finish. Flott til østers og reker.