FREM MED TERMOS, KVIKKLUNSJ OG APPELSIN: Søndag kan bli en av vinterens beste dager for skigåing, særlig på høyfjellet i øst, med varsel om mye sol og minusgrader mange steder. Her er en skiløper avbildet på Skeikampen i Gudbrandsdalen.
FREM MED TERMOS, KVIKKLUNSJ OG APPELSIN: Søndag kan bli en av vinterens beste dager for skigåing, særlig på høyfjellet i øst, med varsel om mye sol og minusgrader mange steder. Her er en skiløper avbildet på Skeikampen i Gudbrandsdalen. Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Her blir det best vær i helgen: – Kom dere ut

Søndagen ligger an til å bli svært bra mange steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken er oppdatert fredag med ny prognose for søndag.

Tett snøvær har skapt trøbbel på veiene flere steder i Sør-Norge fredag morgen, og meteorolog Beathe Tveita i StormGeo forteller at snøværet vil holde frem på Sør og Østlandet gjennom dagen. Fredag kveld vil det gi seg på Sørlandet, og avta noe på Østlandet.

– Fredag morgen ligger temperaturene på et par plussgrader helt ytterst på sørlandskysten, men ellers vil nedbøren komme som snø. Det vil bli noe kaldere igjen i løpet av dagen, så all nedbøren vil komme som snø. Det vil fortsette å snø på sør og Østlandet og Vestfold og deler av Buskerud, og da snakker vi 10-15 neste døgnet, men fra i kveld av blir det opphold vest for Kristiansand, og gradvis lenger øst på Agder, ser Tveita.

Snøen kan holde frem på Østlandet lørdag, men det er ventet å gi seg i løpet av dagen.

Flere gå en flott helg i møte, og særlig søndagen ser bra ut, men værvarselet for søndagen er mer usikkert enn først ventet. Det ligger an til å bli oppholdsvær, men det er ikke sikkert det klarner opp på Østlandet før utpå ettermiddagen søndag.

– Det blir veldig fint på Vestlandet, med lettskyet pent vær med glimt av sol fra fredag kveld, og det varer gjennom helgen, sa meteorolog i StormGeo, Isak Slettebø til TV 2 torsdag..

I Midt-Norge er det også meldt lettskyet og en del sol fredag og lørdag, men her vil stiv kuling legge en demper på stemningen og gjøre det litt mer surt, forklarer meteorologen. Søndagen roer vinden seg, men da blir det også noe mer skyet.

I Nord-Norge vil man stort sett få pent de neste dagene, men finnmarkingene må belage seg på en forblåst helg.

– Det vil blåse en del i Finnmark med opp til sterk kuling fra sørøst fredag. Denne vinden vil holde seg frem til søndag. Lørdag kan det også blåse kuling på Helgeland.

TV 2 skrev torsdag at det kan bli mye sol flere steder på Østlandet søndag, men ifølge de siste prognosene ser det ut til at det ikke vil klarne opp øst på Østlandet før utpå ettermiddagen. På dagtid ligger det an til et mer skyet vær.

Det er Sørlandet og øst i høyfjellet som får det beste været på søndag.

– Agder og Telemark får det fineste været, og særlig øst på høyfjellet søndagen, sier meteorolog Beathe Tveita til TV 2 fredag.

– Jeg oppfordrer folk til å komme seg ut i helgen, men skal man på ski, må man være forsiktig, for det er fortsatt moderat skredfare i hele landet, sa meteorolog Slettebø torsdag.