Lakseburger i hamburgerbrød

Du kan erstatte laks med ørret eller annen fet fisk, dersom det er ønskelig. Hvit fisk fungerer også.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

[Sponset innlegg]

Hamburgerbrød kan byttes ut med pitabrød, om du foretrekker det. Eller så kan du rett og slett droppe brødet, og servere burgeren med poteter, sorte eller røde bønner (hermetiske uten lake).

Du trenger:

  • Ca. 600 g laks eller ørretfilet (uten skinn og ben)
  • ½ finhakket rød chili uten frø
  • 1-2 fedd finhakket hvitløk
  • 3-4 ss finhakket vårløk
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 1-2 ss potetmel
  • Ca. 2 dl crème fraiche, eller et laktose- eller melkefritt alternativ
  • Salt og kvernet pepper
  • Flytende Melange til steking (eventuelt melkefritt alternativ)

Finhakk laksefileten og legg over i en arbeidsbolle. Tilsett finhakket chili, hvitløk, vårløk og gressløk. Tilsett crème fraiche, salt, pepper og potetmel, og bland sammen til en sammenhengende farse. Bruke gjerne hendene til dette, men pass på at de er helt rene. La farsen stå og «sette seg» mens tilbehøret lages.

Form laksefarsen til burgere, og stek i stekepanne med flytende Melange (eventuelt melkefri margarin) . Stek 2-3 minutter på hver side.

Tips: Laksefarsen kan også formes og stekes som små « lakseboller».

Til tilbehøret trenger du:

Guacamole

  • 1-2 fedd hvitløk
  • ¼- ½ chili
  • Saften av 1 lime
  • 1-2 spisemodne avokado(er)
  • Frisk koriander, pluss eventuelt knuste korianderfrø
  • 1-2 ss olivenolje
  • Salt

Finhakk hvitløk og chili, og fjern frø hvis du ikke vil ha den sterk. Tilsett limesaft. Skrell og finhakk avokado (ta vare på steinene, se tips). Bland sammen alle ingrediensene, og smak til med hakket koriander og salt.

Tips: Legg avokadosteinene i den ferdige guacamolen. Det hindrer oksidering, det vil si at grønnfargen vil holde seg.

Mangosalsa

  • 1 mango
  • ½ slangeagurk
  • 1 rød paprika
  • ½ rød chili
  • 1 ts frisk hakket mynte eller koriander
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts lime eller sitronsaft
  • 2-3 ss sweet chilisaus

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små treninger. Finhakk chili. Bland inn mynte, olje og sitronsaft. La salsaen stå og trekke i 20-30 minutter før servering.

Annet godt tilbehør:

  • Rømme smakt til med litt sweet chilisaus
  • Revet ost
  • Diverse grønnsaker i små biter, for eksempel agurk, paprika, salat og mais