Liverpool snublet – Klopp raser etter dommeravgjørelse

Liverpool økte forspranget til Manchester City, men er neppe fornøyd med uavgjort hjemme mot Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se straffesituasjonen i vinduet øverst!

Liverpool-Leicester 1-1

Etter å ha fått en drømmestart på kampen, der Sadio Mané scoret etter bare to minutter, sovnet serielederen fra Merseyside.

Leicester-stopper Harry Maguire utlignet ett minutt på overtid i første omgang.

Liverpool slet med å spille seg til de store sjansene, men hadde muligheten med Naby Keïta et kvarter ut i andre omgang.

Guineaneren ble imidlertid løpt ned av Leicester-back Ricardo Pereira, som allerede hadde gult kort.

Keïta skjønte fint lite da dommer Martin Atkinson vinket spillet videre.

– Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være straffespark. Der skulle han også hatt sitt andre gule. Liverpool er uheldige, slo Simen Stamsø-Møller fast fra kommentatorboksen.

Jürgen Klopp er mildt sagt ikke fornøyd med dommeravgjørelsen.

– Det var sannsynligvis den klareste situasjonen vi har hatt de siste ukene, og jeg vet ikke hvordan Martin Atkinson ikke så det. Han var i den beste posisjonen på banen, med unntak av kameraet. Du må spørre ham hvorfor han ikke blåste straffe, raser tyskeren.

– Første gang jeg har opplevd snø i England

Liverpool har nå fem poeng å gå på til andreplassen etter at Manchester City tapte borte for Newcastle. Men, Jürgen Klopp er nok bitter for at hans menn ikke grep muligheten og økte forspranget til sju.

– Jeg tenker at Klopp er misfornøyd med prestasjonen. All ære til Leicester som gjør en god bortekamp, men spillet til Liverpool var svakere enn vanlig. De ble snytt for straffespark, men ellers skapte de veldig lite, oppsummerer Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Selv mener Klopp at kampen var vanskelig av to grunner: Et godt organisert Leicester, og en gressmatte som var dekket av snø.

– Det er første gang jeg har opplevd snø i England. Det er vanskelig. Et lag som spiller ballbesittende vil slite mer med det, fordi man må sette opp farten i den siste tredjedelen. Kontringene ble mer forsvart av matten enn av motstanderen. Du så på slutten, når det undervarmen endelig gjorde jobben, satte vi dem under press. Men Leicester gjorde det veldig godt, sier Liverpools manager.

Drømmestart for Liverpool

Serielederen brukte ikke lang tid på å varme fansen på et snødekt Anfield.

Andy Robertson og Sadio Mané kombinerte langs venstre. Sistnevnte var noe heldig da Leicester-stopper Jonny Evans ikke klarte å stoppe pasningen til ham, men kontant da han først fikk muligheten. Senegaleseren plasserte ballen helt nede ved stolperoten fra 15 meter – bare to minutter og to sekunder etter at kampen var i gang.

TV 2s eksperter talte 29 pasninger i Liverpool-laget før ballen satt i mål.

– Det krever enorm bevegelse. Det er strålende gjort av Liverpool, roste Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Liverpool hadde på ingen måte tenkt å legge seg bakpå av den grunn. Tre minutter senere hadde Roberto Firmino og Mané hver sin store sjanse, men ingen av dem traff.

Kalddusj før pause

Så roet det seg kraftig på Anfield. Hjemmelaget var svært nær å få seg en på trynet midtveis i første omgang.

Alisson var litt vel kald og slo en klarering i Jamie Vardy. Leicester vant igjen ballen, og Marc Albrighton svingte ballen inn til James Maddison. Playmakerens heading fra kloss hold var imidlertid elendig, og hjemmefansen kunne puste lettet ut.

Over overtiden i første omgang lyktes Leicester. En klarert dødball endte hos Ben Chilwell i returrommet. Den unge venstrebacken headet ballen inn i feltet, der Harry Maguire hadde lurt seg unna. Kraftstopperen holdt hodet kaldt og plasserte ballen forbi Alisson.

Enorme Leicester-sjanser

Utligningen ga gjestene blod på tann. Like etter pause driblet Maddison seg frem til en stor sjanse, men Alisson reddet avslutningen fra skrått hold.

Minutter senere ble målscorer Maguire spilt fri på bakerste stolpe etter en dødball. Han headet ballen tilbake i feltet, der Firmino var uhyre nær å skli den i eget nett. Alisson fikk bare akkurat stokket beina.

Så oppstod straffesituasjonen med Naby Keïta, uten at Liverpool fikk noe ut av protestene.

I sluttminuttene presset Liverpool på for vinnermålet, men ble møtt med en mur av blå forsvarsspillere. De klarte aldri ordentlig å teste Kasper Schmeichel, og måtte ta til takke med ett poeng.

Lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Alisson - Henderson, Matip, van Dijk, Robertson - Shaqiri, Wijnaldum, Keïta - Salah, Firmino, Mané.

Leicester (4-4-1-1): Schmeichel - Ricardo, Evans, Maguire, Chilwell - Albrighton, Mendy, Ndidi, Gray - Maddison - Vardy.