SAVNET: Emiliano Sala har vært savnet i ni dager.
SAVNET: Emiliano Sala har vært savnet i ni dager. Foto: Loic Venance

Gjennombrudd i søket etter savnede Sala

Etterforskerne har funnet seteputer de tror stammer fra flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder flere britiske medier, deriblant Independent.

To seteputer skal ha blitt funnet. Air Accident Investigation Branch (AAIB), som gransker flyulykker i Storbritannia, opplyser at seteputene trolig tilhørte flyet Emiliano Sala og piloten Dave Ibbotson satt i.

Den argentinske spissen har vært savnet siden forrige mandag.

Han ble nylig Premier League-klubben Cardiffs rekordsignering, og var på vei fra Nantes til Wales for å starte i ny jobb da flyet forsvant over Den engelske kanal – om lag 15 kilometer fra Guernsey.

Mandag skal franske myndigheter ha funnet deler av en setepute på en strand nær Surainville, som ligger på en halvøy i Normandie. Den andre ble funnet senere samme dag, skriver Independent.

– Etter de innledende undersøkelsene, har vi konkludert med at seteputene trolig tilhørte det savnede flyet, heter det fra AAIB i en uttalelse.

Ugunstige værforhold

AAIB har innsnevret et område de leter i etter gjennombruddet, skriver BBC. Grunnet ugunstige værforhold, må undervannssøket avvente til slutten av uken, ifølge den britiske statskanalen.

Flyet var av typen Piper PA-46 Malibu. En time etter avgang ba piloten lufftrafikktjenesten om mer enn å halvere flyhøyden, ifølge Telegraph. Kort tid senere ble kystvakten oppmerksom på at flyet hadde forsvunnet fra radaren.

Forrige uke ble det offisielle søket etter duoen avsluttet. Guernsey-politiet konkluderte med at det var lite sannsynlig at noen av dem overlevde. Siden ble nærmere tre millioner kroner samlet for å starte et privat søk, og de samarbeider nå med myndighetene om å finne flyet, opplyser AAIB.

Spillere var redde for å fly

I går spilte Cardiff deres første kamp etter sjokkbeskjeden. De tapte 1-2 borte for topplaget Arsenal, men ble hyllet for heroisk innsats.

Etter kampen la ikke den kompromissløse midtstopperen Sol Bamba skjul på at tragedien har påvirket spillergruppen.

– Det er veldig vanskelig å beskrive hvordan spillerne føler det. Vi har fått hjelp. Vi dro hit med fly, og noen av guttene tenkte «jeg vil ikke det lenger», sa Bamba til BBC.