FORSVARER: Kjell Ingolf Ropstad (KrF) forsvarer at KrF har gjort et riktig veivalg ved å danne borgerlig regjering. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
FORSVARER: Kjell Ingolf Ropstad (KrF) forsvarer at KrF har gjort et riktig veivalg ved å danne borgerlig regjering. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Ropstad langer ut mot Støre: – Det henger ikke på greip

Støre mener KrF står igjen som taperne av den borgerlige regjeringsplattformen. Ropstad slår tilbake og mener kritikken til Støre er et bevis på at partiet har fått betydelig gjennomslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KrF har godkjent en regjeringsplattform som står stikk i strid med partiets verdier, uttalte Jonas Gahr Støre (Ap) tirsdag til NRK. Mens Høyre og Frp står igjen som vinnere, mener Støre at KrF har fått minimalt med gjennomslag.

Nå har Kjell Ingolf Ropstad sett seg lei av kritikken fra Arbeiderpartiet, og svarer Støre i et innlegg på Facebook.

– Arbeiderpartiet har vært det partiet som har angrepet KrFs politikk mest de siste ukene. Samtidig sier Støre at KrF kunne fått mer gjennomslag hos ham. Dette henger ikke på greip! skriver han.

Nettavisen var først til å omtale saken.

– KrF har fått betydelig gjennomslag

I Facebook-innlegget har han lenket til tirsdagens intervju med Støre i NRK.

Arbeiderpartilederen hevdet KrF sikrer flertall for privatisering og skattelettelser, uten å få mye igjen. Støre mener partiet ville fått mer gjennomslag ved å danne regjering med venstresiden.

Ropstad derimot er ikke enig i at Arbeiderpartiet og KrF står for de samme verdiene.

– Arbeiderpartiet sier nei til økt valgfrihet for familiene. De sier nei til KrFs politikk knyttet til viktige etiske spørsmål som bioteknologi og fosterreduksjon. Jeg mener kritikken fra Støre egentlig forteller at KrF har fått betydelige gjennomslag, skriver Ropstad videre i innlegget.

Mange med i debatten

En av dem som har kastet seg med i debatten i kommentarfeltet er tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

– Dere tok et godt valg. Sammen skal vi gjøre gode ting for vårt land og innbyggere, skriver Solvik-Olsen.

Mange andre støtter Ropstad og skriver at KrF tok et godt valg, men han må også tåle kritiske kommentarer.