TO MÅL: Krzysztof Piatek sendte AC Milan videre i cupen etter en sterk hjemmeseier mot Napoli.
TO MÅL: Krzysztof Piatek sendte AC Milan videre i cupen etter en sterk hjemmeseier mot Napoli. Foto: Antonio Calanni

Pangstart for Piatek i Milan

AC Milan kunne ikke drømt om en start for Krzysztof Piatek (23).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den polske spissen Krzysztof Piatek (23) er hentet til AC Milan for å fylle tomrommet etter Gonzalo Higuaín, som ikke maktet å bli en suksess før overgangen til Chelsea.

Og for en start det er blitt på San Siro-karrieren for spissen.

Pangstart

Piatek, som debuterte med et 18 minutters innhopp i Serie A mot Napoli i helgen, scoret begge målene for Rossoneri i 2-0-seieren over samme lag i kvartfinalen i den italienske cupen. Dermed fortsetter 23-åringen kometkarrieren i Italia hvor har scoret 13 Serie A-mål og seks cupmål for Genoa før han ble solgt til AC Milan forrige uke.

Nå står han med 21 mål på 23 tellende kamper denne sesongen. De to scoringene tirsdag kveld var flere enn Higuaín leverte på sine tolv siste kamper i den røde og sorte AC Milan-drakten.

– Jeg forventet en kveld som denne. Jeg sa at jeg var klar, og jeg scoret to mål, men dette er bare begynnelsen, sier Piatek, som viste frem sin faste revolverfeiring etter scoringene, til Milan TV ifølge Football Italia.

– Jeg tenker allerede på den neste kampen mot Roma, og håper at samspillet med lagkameratene er enda bedre da. Det føltes bra i kveld, og det var strålende å spille på San Siro.

Roses av Gattuso

REVOLVERMANN: Krzysztof Piatek viste frem feiringen sin for San Siro-publikumet etter drømmestarten.
REVOLVERMANN: Krzysztof Piatek viste frem feiringen sin for San Siro-publikumet etter drømmestarten. Foto: Antonio Calanni

Piatek kostet AC Milan 340 millioner kroner etter kun å ha spilt en halv sesong med Serie A-fotball. Men selv om han har fått beskjed om at han må vise seg verdig draktnummer ni, et nummer han ikke fikk lov til å velge da han signerte for klubben i forrige uke, er det mulig å tro at AC Milan har fått seg en ny storscorer.

– Piatek mer eller mindre fant opp det andre målet ut av ingenting. Han er dødelig i den siste tredelen. Vi er glade over å ha ham med oss, men vi må gratulere hele laget. Vi var i stand til å kjempe og forsvare som en enhet. Etter det utgjorde Piatek forskjellen, sier AC Milan-trener Gennaro Gattuso.

Det er ikke bare i Italia at Piatek har markert seg denne sesongen. I høst scoret han sitt aller første landslagsmål for Polen, som ikke akkurat sliter på spissplassen for øyeblikket med Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik og nå Piatek til disposisjon.