Slakter Solskjærs overraskende valg

Ole Gunnar Solskjær overrasket med laguttaket da han gikk på sitt første poengtap som Manchester United-manager. Det får han skarp kritikk for i ettertid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

De røde djevlene var enorme favoritter hjemme mot Burnley.

Solskjær overrasket da han valgte den brasilianske 23-åringen Andreas Pereira fra start, på bekostning av Ander Herrera.

I tillegg fikk Romelu Lukaku sin første ligastart under kristiansunderens ledelse som følger av Anthony Martials skadefravær.

Manchester Evening News-skribenten Samuel Luckhurst er ikke nådig i sin dom over Solskjærs avgjørelse.

«Han gjør sine første feil som midlertidig manager», slår Luckhurst fast i sin faste spalte etter kampen.

«Solskjærs flaks var over på en kveld der han var skyldig i å undervurdere organiserte Burnley. Anthony Martial var skadet, men det unnskylder ikke utelatelsen av Jesse Lingard», skriver han blant annet.

– Det var ikke tilfeldig

Han er meget kritisk til at Solskjær valgte å gi Pereira sjansen fra start, og argumenterte på Twitter gjennom kampen for at brasilianeren burde blitt byttet ut til pause.

Seks minutter senere klønet 23-åringen det fullstendig til 25 meter fra eget mål, og mistet ballen til Jack Cork. Kjempebrøleren ledet til Burnleys ledermål. Ti minutter senere valgte Solskjær å erstatte ham med Lingard, en spiller Luckhurst mener gjorde en utrolig forskjell da han kom inn.

«Formspillere ble benket eller satt i andre posisjoner, og det var ikke tilfeldig at Uniteds andre målløse førsteomgang kom med Lingard på benken og Marcus Rashford på venstrekanten».

Luckhursts engelske kollega i Press Association, Simon Peach, er ikke like kritisk. Mannen som jobber tettest på Manchester United i PA mener riktignok at kampen mot Burnley er det dårligste vi har sett av rødtrøyene under Solskjær. Men Peach har større forståelse for laguttaket til nordmannen.

– Jeg ble litt overrasket da jeg først fikk lagoppstillingen, men så gav det mening da jeg fikk høre Solskjærs forklaring: Tette kamper som gjør at han er nødt til å rullere litt. Pereira gjorde feilen som ledet til Burnleys første mål, men utenom den synes jeg at han gjorde en OK figur, sier Peach til TV 2 etter kampen, før han forsetter:

– Ikke alt kommer til å være perfekt under Solskjær, det fikk vi et bevis på denne kvelden. Men vi fikk en herlig avslutning, der United hadde en energi og innstilling som jeg er sikker på at Sir Alex Ferguson likte der han satt på tribunen. Alle dro herfra med noe positivt i kveld. Selv om ikke seiersrekken fortsatte, er United fremdeles ubeseiret under Solskjær.

Da kristiansunderen selv fikk spørsmål om laguttaket, svarte manageren følgende:

– Vi hadde noen smeller, og uheldigvis var han (Pereira, journ. anm) involvert i det første målet. Men det er hele laget. Vi spilte på oss vanskeligheter, og det er bare enda en ting vi må ta lærdom av, sier Solskjær, ifølge Manchester Evening News.

Fnyser av Luckhurst

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt fnyser av Luckhurst knallharde kritikk.

– Det er lett å si når man sitter med fasiten i hånd. Managere har lyst til å prøve ut ulike ting, og foreløpig har alt Solskjær har gjort falt på plass. Da er det gjerne lett å tro at han skal kunne greie det med noen små bytter her og der, sier Thorstvedt.

– At managere blir kritisert for laguttakene, er ikke noe nytt. Det må han lære seg å leve med. De spilte ikke bra lenge, selv om de kom til et enormt antall avslutninger. Det var et klart steg tilbake fra Arsenal-kampen. De taper to poeng, og lærer sannsynligvis en del, fortsetter han.

Den tidligere Tottenham-keeperen er derimot enig med Luckhurst i at den beste lagoppstillingen per dags dato er med Rashford som spiss, ikke kant.

Samtidig minner han om at det fungerte svært bra med Lukaku på topp mot Arsenal i FA-cupen.

– Det var veldig bra, men det er ikke sikkert at det funker til neste kamp. I dag så Rashford absolutt ikke bra ut, påpeker Thorstvedt.