Møter gamleklubben: – Man blir jo litt bitter

Etter ni og en halv sesong i Elverum fikk ikke klubblegenden André Lindboe ny kontrakt og havnet hos erkerivalen ØIF Arendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se toppoppgjøret ØIF Arendal - Elverum på TV 2 Sport 2 og Sumo onsdag fra kl. 20.00

Onsdag kveld møter han eks-klubben, og nå er målet for den tidligere Elverum-spilleren å rive Elverum ned fra tronen.

– Enten scorer jeg ti på ti, eller så blir det null på ti. Den kampen kan gå begge veier for meg. Det blir «grisekult». Spesielt, men også gøy å stå på andre siden og se hvordan det er å oppfatte Elverum, sier den tekniske venstrekanten til TV 2.

Lindboe kom til Elverum i 2009. Han har briljert med over 1600 mål for klubben og vunnet elleve titler.

Han har plass i klubbens «hall of fame», og hadde lyst til å fortsette.

– Man blir jo skuffa når en har vært der så lenge og ikke får fortsette.

– Er du bitter?

– Ja, man blir jo litt bitter, sier Lindboe etter en liten tenkepause.

– Men jeg har aldri båret noe nag eller hatt noe ønske om å ødelegge for Elverum. Enten graver du deg ned eller så reiser du deg og kjører på videre. Det var ikke aktuelt å slutte med håndball ennå. Og de gjorde sikkert rett da de kasta meg på dør, sier han med et lite smil.

– Jeg begynner jo å bli gammel, jeg fylte 30. Da jeg begynte i Arendal gikk det en måned og så var jeg skada i en måned. Kanskje de er synske i Elverum..

Det siste han gjorde i Elverum var å slå ØIF Arendal i sluttspillfinalen. Så ble sørlandsklubben neste stoppested. Rivalen.

– Jeg hadde aldri tenkt jeg skulle spille et annet sted i Norge. Det er litt rart men også morsomt med en forandring og noe nytt.

Og det er ambisjoner i Arendal. Klubben ønsker å ta tronen fra Elverum, bli like stabile som de har vært, og få den Champions League plassen.

– Har du fortsatt litt av hjerte i Elverum etter alle årene der?

– De har hjulpet meg til å bli den spilleren jeg er, og fått opplevd så mye, så selvfølgelig har jeg fortsatt hjerte for Elverum. Men når det er kamp får Elverum være Elverum, da får de være bønder!​