United-poeng etter utrolig comeback

Burnley sendte sjokkbølger gjennom Old Trafford og ledet 2-0 med ti minutter igjen av kampen. Så våknet de røde djevlene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Burnley 2-2

– Det var en kamp der vi startet altfor sent. Vi var rett og slett ikke påskrudd fra første sekund, sier Solskjær til TV 2 etter kampen.

Etter en døsig førsteomgang, der Manchester United ikke klarte å notere seg for et eneste skudd på mål, fikk de en verst tenkelig start på andre.

Ashley Barnes scoret etter en grusom Andreas Pereira-tabbe. Ti minutter før full tid økte Chris Wood ledelsen til 2-0.

Først da våknet Solskjærs menn. Fire minutter før full tid tente Paul Pogba håpet ved å score på straffe, etter at Jesse Lingard hadde blitt dratt ned i feltet.

United etablerte et voldsomt press mot Burnley-målet i sluttminuttene. To minutter på overtid endte et innlegg hos Alexis Sánchez på bakerste stolpe. Nedfallsfrukten gikk til Victor Lindelöf, som fikk tuppet ballen i mål fra kloss hold.

Seiersrekken på åtte kamper er kanskje brutt, men Manchester United klarte å unngå tap med et utrolig comeback.

– Jeg er veldig glad for reaksjonen fra gutta når vi havner to mål under og klarer å vinne ett poeng på de fem siste minuttene, sier Solskjær, som er misfornøyd med balltempoet store deler av kampen.

– Trodde vi begynte med en 1-0-ledelse

Paul Pogba er likevel ikke i tvil om at resultatet var skuffende.

– Vi skulle startet kampen slik vi spilte etter at vi fikk det andre målet imot. Da hadde det vært annerledes. Vi må lære av feilene våre, sier målscoreren i intervjusonen etter kampen.

Noe som kan være dårlig nytt for de røde djevlene, er at Pogba haltet da han forlot stadion.

Uniteds pressetalsmann opplyser at midtbanestjernen har fått seg en smell, men prøver å berolige fansen med å si at «det bør ikke være så alvorlig».

Burnley-manager Sean Dyche kan nå slå i bordet med fem kamper på rad uten tap etter en svak første halvdel av sesongen. Til tross for at laget hans ledet med to mål, vil han ikke ha noe av at ett poeng føles som et tap.

– Absolutt ikke, du kan ikke komme hit og tenke at en uavgjort føles som et tap. Det eneste er at jeg ikke vet hvor de fem minuttene med tilleggstid kom fra. Jeg tror ikke fysioene var på banen i andre omgang. Det ga publikummet deres et løft. Og straffen? Jeg liker ikke når folk rører skulderen din og du går ned, men jeg vet det ikke vil endre seg. Det skjer hver uke, sier Dyche.

– Skal du snakke om marginer, tror jeg Lindelöf var offside da Alexis headet ballen. Den første headingen. Det er små marginer, men jeg vil ikke at det skal handle om det. Guttene var gode på en krevende arena, følger den frittalende manageren opp.

United er i skrivende stund to poeng bak den viktige fjerdeplassen. Avstanden kan imidlertid bli fem i morgen, dersom Chelsea skulle slå Bournemouth på fremmed gress.

Eventyrlig Rashford-sjanse

Romelu Lukaku fikk sin første ligastart under Solskjærs ledelse i Anthony Martials skadefravær.

Kraftspissen markerte seg tidlig ved å spille brennhete Marcus Rashford alene med keeper. Supertalentet hadde et bra førstetouch, men sviktet fullstendig i avslutningsøyeblikket. Han sleivet og ballen spratt flere meter utenfor Burnley-buret.

Solskjærs menn fikk det imidlertid ikke lett mot et aggressivt og kompakt Burnley. Foruten et gjennomspill til Juan Mata som ble avblåst for offside, slet de røde djevlene med å spille seg til sjanser.

I det 39. minutt satte Paul Pogba ballen i mål, men franskmannen stod flere meter på gal side og ble korrekt avblåst for offside.

Da Solskjærs stjerner jogget inn i garderoben, hadde de ikke notert seg for et eneste skudd på mål.

Solskjær tok grep

Solskjær kan ikke ha vært fornøyd med det han fikk se av spillerne sine før pause. United gikk offensivt til verks etter. Mata og Pogba hadde notert seg for skudd på mål allerede etter fire minutter.

Andreas Pereira, som overraskende fikk starte på bekostning av Ander Herrera, klønet det fullstendig til 25 meter fra eget mål.

Den 23 år gamle brasilianeren somlet med ballen, noe Jack Cork utnyttet. Burnley-spilleren spilte ballen kjapt videre til kraftspissen Ashley Barnes. Han var nådeløs og banket ballen i nettaket.

– Helt grusomt av Pereira, slår Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst fast på Twitter.

Da Solskjærs menn jaget utligning, fikk de seg heller en på trynet. Ashley Westwood svingte ballen inn i feltet. På bakerste stolpe fikk Chris Wood stå mutters alene, og hadde ingen problemer med å heade inn 2-0.

For første gang ble United liggende under i en kamp med Solskjær som sjef.

Kristiansunderen tok grep og satte inn Jesse Lingard og Alexis Sánchez. Pereira og Lukaku måtte vike.

De røde djevlene klarte imidlertid ikke å skape noe ordentlig trøbbel for Burnley-keeper Tom Heaton. Istedenfor sendte Chris Wood sjokkbølger gjennom Old Trafford-publikumet ved å øke til 2-0.

Så kjempet Solskjærs stjernegalleri seg tilbake i kampen, og forhindret Solskjærs første tap som Manchester United-manager.

Lagoppstillinger

Manchester United (4-3-3): De Gea - Young, Jones, Lindelöf, Shaw - Pereira (Lingard), Matic, Pogba - Mata, Lukaku (Sánchez), Rashford.

Burnley (4-4-2): Heaton - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Cork, Westwood, McNeil (Gudmundsson) - Barnes, Wood.